Pikantne prażone pestki dyni na jesienne wieczory
Coraz dłuższe jesienne wieczory są inspiracją do tworzenia nowych przepisów kulinarnych. Tym razem mamy dla Was coś, co jest proste w przygotowaniu, a smakuje naprawdę pysznie. Wystarczy, że w domu macie pestki dyni HELIO.
Pochodzą one z upraw ekologicznych i są skarbnicą mikro- i makroelementów. Dzięki temu stają się niezwykle wartościowym produktem, który nie tylko wzbogaci smak przygotowywanych potraw, ale stanowią też zdrową i naprawdę smaczną, samodzielną przekąskę. Pestki dyni to źródło: białka, potasu, fosforu, magnezu, cynku, żelaza, miedzi, witaminy E, tiaminy, ryboflawiny, folianów i błonnika.
Czy znasz już przepis na pikantne, prażone pestki dyni? Jeśli nie, to teraz jest najlepsza okazja do jego poznania! Jesienne wieczory w gronie najbliższych już nigdy nie będą smakować tak samo.
źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Komentarze