Partner serwisu
31 października 2023

Zupa z czerwonej kapusty z grzankami

Kategoria: Aktualności

Ciesz się smakiem i korzyściami zdrowotnymi tej wyjątkowej zupy z czerwoną kapustą. Gotowi, by zanurzyć się w świecie wyjątkowych smaków? Oto prosty przepis na krem z czerwoną kapustą!

Zupa z czerwonej kapusty z grzankami

SKŁADNIKI
• kapusta czerwona ½ główki, 300 g
• marchew 1 sztuka, 45 g
• pietruszka ½ sztuki, 40 g
• cebula czerwona ½ sztuki, 50 g
• jogurt naturalny 1,5% tłuszczu 1 łyżka, 20 g
• olej rzepakowy 2 łyżki, 20 ml
• ocet jabłkowy 1 łyżka, 6 ml
• natka pietruszki 2 łyżeczki, 12 g
• papryka wędzona 1 szczypta, 1 g
• ksylitol ½ łyżeczki, 4 g
• sól, pieprz 1 szczypta, 1 g
• chleb graham 4 kromki, 120 g

PRZEPIS
Warzywa umyj i osusz. Obierz marchew i pietruszkę i pokrój je w plasterki. Kapustę pokrój w cienkie paski. Cebulę pokrój w piórka. Wszystkie warzywa wrzuć do garnka. Zalej je około 3-4 szklankami wody. Gotuj do miękkości warzyw. Dodaj ksylitol, ocet, przyprawy, olej i jogurt. Zupę możesz zmiksować na gładki krem. Pieczywo podpiecz w tosterze lub podgrzej na suchej patelni. Zupę podaj z posiekaną natką pietruszki i grzankami. Przygotowanie zajmie Ci 20 minut!

KALORIE --> 638 kcal      BIAŁKO --> 19,6 g      TŁUSZCZE --> 23,6 g       WĘGLOWODANY --> 97,2 g

źródło: dietyNFZ
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ