Partner serwisu
02 listopada 2023

Jesień na talerzu z piwem Carlsberg

Kategoria: Aktualności

Mimo, że już myślimy o świętach, to jesień dalej trwa, a w lesie roi się od grzybów! Dlatego przygotowaliśmy dla was przepis na idealne danie na chłodne wieczory.

Jesień na talerzu z piwem Carlsberg

Boczniaki w piwnej panierce (Carlsberg) ze słodko - kwaśnym sosem chili

Składniki
• 500 g boczniaków
• 200 g mąki pszennej
• 75 g mąki z tapioki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• sos chili Sriracha
• sól
• 1 l oleju rzepakowego do smażenia
• 250 ml schłodzonego piwa Carlsberg


Grzyby kroimy w paski o grubości około 1 cm. Łączymy suche składniki tzn. mąkę pszenną, z tapioki oraz proszek do pieczenia. Do mąki dolewamy piwo w takiej ilości aby uzyskać masę przypominającą ciasto naleśnikowe. Delikatnie ją solimy. W garnku rozgrzewamy olej. Boczniaki panierujemy w i smażymy partiami. Grzyby powinny być chrupiące i rumiane. Odsączmy je z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem chili Sriracha i schłodzonym piwem Carlsberg.

 Polecamy! To prawdziwa uczta dla podniebienia w jesienne wieczory. Smacznego!

źródło: carlsbergpolska.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ