Zacznij rok z Doliną Dobra – wysokobiałkowe parówki dostępne w sklepach Biedronka i Netto
W styczniu na sklepowych półkach popularnych sieci pojawił się kultowy produkt Doliny Dobra, marki specjalizującej się w wyrobach mięsnych bez sztucznych konserwantów i wzmacniaczy smaku. Wysokobiałkowe parówki Proteina+ to idealna propozycja zarówno dla osób na diecie, jak i tych, którzy chcą włączyć do swojego jadłospisu wartościowe produkty proteinowe.
Wyrób charakteryzuje się wysoką zawartością białka, obniżoną ilością tłuszczu i brakiem cukru. Proteina+ jest dostępna od 4 stycznia w sklepach sieci Biedronka, a od 11 stycznia również w Netto.
Noworoczne postanowienia o zmianie diety na bardziej zbilansowaną nie muszą stanowić już wyzwania. Wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniu na zdrowe zamienniki standardowych produktów spożywczych polska marka Dolina Dobra przygotowała wyjątkową propozycję: Parówki Proteina+ ze specjalnie wyselekcjonowanych kawałków szynki, o wysokiej zawartości białka i obniżonej zawartości tłuszczu, a także naturalnym składzie. Wysokobiałkowy wyrób producenta nie zawiera chemicznych dodatków, takich jak fosforany, barwniki czy popularny w produktach konkurencyjnych marek glutaminian monosodowy, którego nadmierne spożycie może powodować zawroty głowy, przyspieszenie rytmu serca, uczucie niepokoju oraz nadmierną potliwość. Parówki Proteina+ dodatkowo nie zawierają żadnego cukru, co w połączeniu z wysokiej jakości białkiem stanowiącym 33% wartości energetycznej produktu stanowi idealną propozycję dla osób na diecie ketogenicznej.
– W odpowiedzi na potrzeby Polaków przygotowaliśmy parówki o wysokiej zawartości białka, które cechuje nie tylko dobry skład, możliwość szybkiego podania, ale i wyjątkowy smak. Wysokobiałkowe parówki Proteina+ od Doliny Dobra składają się jedynie z polskiego mięsa wieprzowego z szynki z własnych gospodarstw, soli, naturalnych przypraw, ekstraktów i aromatów owocowo-warzywnych oraz suszu z aceroli. Stworzyliśmy pierwsze na rynku proteinowe parówki, które dodatkowo są w zupełności pozbawione cukru, nie tracąc przy tym na smaku, a także mają obniżoną zawartość tłuszczu. Dzięki temu Parówki Proteina+ mogą być spożywane nawet przez osoby, które muszą kontrolować poziom glukozy. Parówki Proteina+ od 4 stycznia można kupić w sklepach sieci Biedronka, a od 11 stycznia również w Netto. – tłumaczy Zbigniew Wysocki, dyrektor marketingu firmy Goodvalley, producenta marki Dolina Dobra.
Parówki Proteina+ to idealna propozycja zarówno dla osób, które są na diecie, jak i tych, które po prostu chcą dostarczyć sobie dużej porcji wysokiej jakości białka. Zostały stworzone w całości z naturalnych składników, 100% polskiej wieprzowiny z dodatkiem prawdziwych przypraw. W przeciwieństwie do konkurencji, kiełbaski Doliny Dobra mają nie tylko dobry smak, ale również etykietę - nie zawierają żadnych sztucznych konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Niezaprzeczalna jakość połączona z wyjątkową recepturą zdobywa uznanie coraz większej ilości Polaków, którzy nie muszą już stawać przed wyborem, czy produkt ma być wyprodukowany z naturalnych składników czy zachwycać smakiem.
Wszystkie wyroby Doliny Dobra są produkowane z najwyższej jakości mięsa, a ich smak zachwyca nawet najbardziej wymagających konsumentów. Co ważne, sposób ich produkcji odbywa się z poszanowaniem wszelkich zasad dobrostanu zwierząt i jest przyjazny dla środowiska.
Komentarze