Dlaczego warto dodać spirulinę do zielonych koktajli?
Spirulina w naturalny sposób wzmacnia funkcjonowanie układu odpornościowego, ponadto redukuje cholesterol, obniża ciśnienie i poprawia funkcjonowanie układu trawiennego.
Spirulina to jedna z najzdrowszych i pełnowartościowych roślin.
Pozyskiwana jest z niebiesko-zielonych glonów, nazwanych algami, które stanowią skoncentrowaną dawkę pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów, wapnia, żelaza, fosforu i witamin z grupy B.
W koktajlu połącz ją z owocami o intensywnym smaku, żeby złagodzić nieco rybno-morski posmak.
Aby spirulina była pełnowartościowa i posiadała wszystkie opisane wyżej właściwości, należy wybrać jedynie produkty najwyższej jakości.
Taka jest właśnie BeOrganic Spirulina BIO! Co wyróżnia ten produkt?
- pochodzi od sprawdzonego i stawiającego na najwyższą jakość producenta,
- ma prosty, naturalny skład, bez zbędnych dodatków,
- jest wolna od GMO,
- jest uprawiana w środowisku wolnym od zanieczyszczeń,
- może być spożywany przez wegetarian,
- wolna od alergenów.
W e-bookach na stronie BeOrganic znajdziesz przepisy na koktajle!
Komentarze