Partner serwisu
11 stycznia 2024

Dlaczego warto dodać spirulinę do zielonych koktajli?

Kategoria: Trendy żywnościowe

Spirulina w naturalny sposób wzmacnia funkcjonowanie układu odpornościowego, ponadto redukuje cholesterol, obniża ciśnienie i poprawia funkcjonowanie układu trawiennego.
 

Dlaczego warto dodać spirulinę do zielonych koktajli?

Spirulina to jedna z najzdrowszych i pełnowartościowych roślin.

Pozyskiwana jest z niebiesko-zielonych glonów, nazwanych algami, które stanowią skoncentrowaną dawkę pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów, wapnia, żelaza, fosforu i witamin z grupy B.

W koktajlu połącz ją z owocami o intensywnym smaku, żeby złagodzić nieco rybno-morski posmak.

Aby spirulina była pełnowartościowa i posiadała wszystkie opisane wyżej właściwości, należy wybrać jedynie produkty najwyższej jakości.

Taka jest właśnie BeOrganic Spirulina BIO! Co wyróżnia ten produkt?

  • pochodzi od sprawdzonego i stawiającego na najwyższą jakość producenta,
  • ma prosty, naturalny skład, bez zbędnych dodatków,
  • jest wolna od GMO,
  • jest uprawiana w środowisku wolnym od zanieczyszczeń,
  • może być spożywany przez wegetarian,
  • wolna od alergenów.

W e-bookach na stronie BeOrganic znajdziesz przepisy na koktajle!

źródło: informacja prasowa
fot. 123rf
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ