Kawa na roślinnym? Naturalnie od INKI!
Marka INKA wprowadza dwa nowe smaki napojów roślinnych Barista dla wszystkich, których naturalnym wyborem jest kawa z puszystą pianką, pysznym smakiem i dobrym składem bogatym w wapń i witaminy. Napoje Inka Barista to idealna alternatywa dla mleka, dzięki której stworzymy caffe latte czy cappuccino – bez dodatku cukru, w trzech smakach do wyboru.
Linia INKA Barista z dwoma nowymi smakami!
Większość Polaków wybiera kawę z mlekiem, zwłaszcza spienionym – dlatego INKA rozbudowuje linię Barista i uzupełnia dotychczasowy smak owsiany o 2 nowe warianty – migdałowy i kokosowy. Napoje INKA Barista nie zawierają dodatku cukru, znajdziemy w nich za to wapń i witaminy. Dzięki bogatej ofercie smaków łatwiej dopasować wybór do własnych preferencji, diety lub zastosowania, a jest ono naprawdę różnorodne. Domeną linii INKA Barista jest przede wszystkim idealne spienianie, kluczowe przy kawach typu cappuccino czy caffe late – zapewniające odpowiednią teksturę i stabilność piany oraz umożliwiające tworzenie nawet bardziej skomplikowanych wzorów latte art.
Roślinna alternatywa nie tylko dla kawoszy
Markę INKA kojarzymy z kultową kawą zbożową, która łączy w sobie naturalność, dobroczynny wpływ na organizm i przyjemność smaku. W portfolio marki znajdziemy także linię klasycznych napojów roślinnych (kokosowe, sojowe, owsiane, ryżowe, migdałowe) oraz napojów smakowych (owsiane waniliowe i owsiane kakaowe) o różnorodnych zastosowaniach - od śniadań i deserów po wypieki. Linia INKA Barista uzupełniła natomiast portfolio marki o kolejne napoje roślinne stanowiące alternatywę dla mleka, idealnie nadające się do spieniania i kawowych rytuałów.
Tak rozbudowane portfolio wpisuje się tym samym w trend zdrowego stylu życia, diety opartej o produkty roślinne i świadome wybory. Linia INKA Barista to odpowiedź na poszukiwania mleka roślinnego z wszystkimi jego zaletami: wolnego od laktozy i cholesterolu, o szerokiej palecie smaków i tworzenia idealnej pianki. Bez dodatku cukru.
Wybór baristów
Linia INKA Barista doskonale się spienia i nadaje do tworzenia latte art. - Napoje INKA z serii Barista bardzo dobrze się spieniają i długo utrzymują kremową konsystencję, dlatego mogę je polecić zarówno zawodowym baristom jak i wszystkim koneserom kawy, przygotowującym ją samodzielnie w warunkach domowych - chwali nowości Agnieszka “Rojes” Rojewska, pierwsza kobieta, która została Mistrzynią Świata Baristów i najbardziej utytułowana baristka w Polsce. Warto spróbować kawowych receptur ze strony inka.pl/pl/przepisy, które można przygotować w domu - na przykład wegańską kawę na bazie klasycznej INKI i napoju owsianego:
Składniki
- 150 + 50 ml napoju INKA Barista owsianego
- 3 łyżeczki INKI Klasycznej
- 30 ml syropu daktylowego
- szczypta soli
- Do dekoracji: kajmak lub „kajmak” w wersji wegańskiej (mix 1:1 masła orzechowego i syropu daktylowego)
Przygotowanie
- Do kubka wlej syrop daktylowy i 50 ml ciepłego Owsianego Barista, dodaj Inkę Klasyczną i szczyptę soli.
- Wszystko razem wymieszaj.
- Pozostałe Owsiane Barista spień i wlej do kawy.
- Wierzch udekoruj kajmakiem lub „wege kajmakiem”.
Komentarze