Partner serwisu
21 marca 2024

Autorskie receptury i opatentowane składy. Badania oraz rozwój suplementów diety

Kategoria: Aktualności

Współczesna dieta zachodnioeuropejska, szczególnie w okresie zimowym, bywa uboga w naturalne źródła niezbędnych, nienasyconych kwasów omega-3 – tłuste ryby morskie i owoce morza, nierafinowane oleje roślinne, orzechy. Jak sama nazwa wskazuje, są one konieczne dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu.

Autorskie receptury i opatentowane składy. Badania oraz rozwój suplementów diety

Rosnąca popularność suplementów diety wiąże się ze wzrostem świadomości zdrowotnej oraz chęci zadbania o własne zdrowie. Suplementy pełnią rolę uzupełniającą oraz wspierającą prawidłowe funkcjonowanie organizmu, ale w żadnym wypadku nie mogą zastąpić zbilansowanej diety oraz aktywności fizycznej. Jednak odpowiednio dobrane, wysokiej jakości preparaty pozwalają uzupełnić wszystkie niezbędne składniki i dzięki temu przyczynić się do poprawy zdrowia, kondycji oraz wyglądu zewnętrznego, wspierając naturalne procesy zachodzące w naszym ciele.

Do kwasów omega-3 zaliczamy kwas DHA (dokozaheksaenowy), kwas EPA (eikozapentaenowy) oraz kwas alfa-linolenowy (ALA). Odpowiadają one za wiele kluczowych funkcji, od wspomagania pracy serca i układu krążenia, wspomagania mózgu oraz układu nerwowego, wspierania odporności, obniżania poziomu „złego cholesterolu”, aż do łagodzenia stanów zapalnych i alergicznych czy utrzymania zdrowych kości oraz stawów. Na preparaty z kwasami omega-3 powinny uważać osoby nadwrażliwe lub uczulone na składniki danego produktu. Pacjenci, którzy cierpią na hemofilię, przyjmują leki przeciwzakrzepowe, kobiety ciężarne lub karmiące piersią, powinni skonsultować możliwość stosowania suplementu z lekarzem.

Wszystkie nasze suplementy od momentu koncepcji wytwarzamy sami, a procedury chronione są patentami. Proces estryfikacji kwasów tłuszczowych to złożona, wieloetapowa procedura, dzięki której z oleju uzyskujemy ultraczystą formę bioestrów. Z kolei postbiotyczna biomasa drożdży Yarrowia lipolytica powstaje w procesie, który w bardzo dużym uproszczeniu polega najpierw na namnażaniu i wzroście biomasy drożdżowej, podczas którego jest ona wzbogacana minerałami, a następnie na dezintegracji komórek drożdżowych. Uzyskana w ten sposób formuła postbiotyczna wzbogacona jest o cenne minerały, jak chrom i selen, który w naszych produktach związany jest ze strukturami komórek drożdży, będąc najbezpieczniejszą i najskuteczniejszą formą tych pierwiastków wśród suplementów mineralnych dostępnych na rynku – mówi dr inż. Aleksandra Smolczyk, kierowniczka ds. badań i rozwoju w onesano, producencie naturalnych suplementów diety.

PostVital to autorska, innowacyjna linia preparatów postbiotycznych, które są najnowszą grupą wśród immunostymulantów. Formuły suplementów diety oparte są na unikalnych właściwościach biomasy postbiotycznej drożdży Yarrowia lipolytica, o potwierdzonym badaniami, pozytywnym wpływie na układ immunologiczny i naturalną odporność organizmu. Szczep drożdży Yarrowia lipolytica A-101, zawierający w swoich komórkach aż dwa kluczowe dla ochrony odporności związki, beta-glukany i mannany, stanowi podwójne wsparcie dla naturalnych sił obronnych organizmu oraz mikrobiomu jelit. W zależności od przeznaczenia produktu, każdy z nich został wzbogacony skoncentrowanymi wyciągami roślinnymi.

źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ