Cydr Dzik z certyfikatem Doceń Polskie
Polskim produktom najwyższej jakości już po raz trzynasty w historii przyznano certyfikaty „Doceń Polskie”. Za swój naturalny i niepowtarzalny smak, certyfikat otrzymał również Dzik Polski Cydr.
Program „Doceń Polskie” realizowany jest już od 2011 roku i ma na celu wspieranie rodzimych produktów najwyższej jakości. Certyfikaty mogą otrzymywać jedynie wyroby posiadające polski akcent, a więc produkowane na terenie naszej kraju.
Warto podkreślić, że nie wszystkie produkty biorące udział w audycie zostają nagrodzone. Specjalne godło promocyjne otrzymują tylko te, które charakteryzują się ceną adekwatną do jakości oraz wyjątkowym smakiem.
Takie cechy można przypisać Dzikowi – cydrowi produkowanemu w Koninie, rozlewanemu
w najmodniejszych warszawskich lokalach, a już wkrótce sprzedawanemu w butelkach w wybranych sklepach na terenie całego kraju. Dzik charakteryzuje się świeżym, lekko słodkawym, a zarazem bardzo orzeźwiającym smakiem, przez co jest idealny właściwie na każdą okazję.
Cały proces produkcji napoju, od przyjęcia jabłka, przez tłoczenie, fermentację, leżakowanie i rozlew, jest pod stałą kontrolą jakościową, co oczywiście wpływa na walory smakowe samego Dzika.
Źródło: www.dzikicydr.pl