Partner serwisu
31 października 2024

Strasznie Pyszne Halloween z HELIO!

Kategoria: Trendy żywnościowe

Halloween to idealna okazja, by puścić wodze kulinarnej wyobraźni i przygotować wyjątkowe, mrożące krew w żyłach przekąski, które zachwycą nie tylko najmłodszych. W tym roku proponujemy połączenie strasznych smaków z odrobiną zdrowia! Dzięki produktom HELIO – orzechom, bakaliom i popcornowi – stworzymy nie tylko smakowite, ale też pełnowartościowe przekąski na halloweenowe party. Gotowi na odrobinę kuchennej magii?

Strasznie Pyszne Halloween z HELIO!

Kulki Popcornowe z Oczami – Przerażająco Słodka Przekąska

Kulki popcornowe z oczami to hit każdej imprezy halloweenowej! Są szybkie do zrobienia, efektowne i bardzo smaczne. Wyobraź sobie, jak strasznie wyglądają na stole – malutkie oczka, które patrzą na gości, to nie lada atrakcja!

Składniki:

- 100 g popcornu HELIO

- 200 g pianek marshmallow

- 50 g masła

- Cukierki żelowe w kształcie oczu (opcjonalnie, można je zastąpić białą i ciemną czekoladą do dekoracji)

- Garść bakalii HELIO (np. mix prażonych orzechów HELIO)

Sposób przygotowania:

1. Na patelni roztop masło, a następnie dodaj pianki marshmallow. Mieszaj do momentu, aż pianki się rozpuszczą i powstanie jednolita masa.

2. Wrzucaj do masy przygotowany popcorn HELIO, dokładnie mieszając, aby każdy kawałek popcornu był oblepiony słodką mieszanką.

3. Formuj z masy kulki, lekko je spłaszczając. Na każdej umieść cukierek w kształcie oka lub udekoruj kroplą roztopionej czekolady (białej jako białko i ciemnej jako źrenica).

4. Ułóż kulki na papierze do pieczenia i poczekaj, aż stężeją. Gotowe!

Czy Wasze halloweenowe menu jest już gotowe? Produkty HELIO idealnie wpisują się w ten strasznie pyszny klimat – wystarczy odrobina kreatywności, by przygotować zdrowe i efektowne przekąski, które zachwycą zarówno dzieci, jak i dorosłych. Smacznego straszenia! 

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ