Nowe miodowe smaki jesieni – miód z kardamonem i miód ze śliwką i cynamonem
Jesień w tym roku jest wyjątkowo aromatyczna, bo pachnąca otulającymi zapachami nowych miodów z Pasiek Rodziny Sadowskich – miodem z kardamonem i miodem ze śliwką i cynamonem.
Gdy nadchodzi jesień, w kuchni królują słodko-korzenne aromaty, które sprawiają, że aura staje się przyjemniejsza, a ciepło i przytulność wypełniają cały dom. Na stole pojawiają się najpyszniejsze „poprawiacze nastroju”: rozgrzewające herbaty, kawa z kardamonem i tradycyjne wypieki na bazie sezonowych owoców. Dobrze komponuje się z nimi miód, szczególnie gdy jego naturalny smak został wzbogacony o liofilizowane śliwki oraz pełne mocy przyprawy: cynamon i kardamon.
Wystarczy szczypta cynamonu, dodana do posiłku lub napoju, aby poczuć jego rozgrzewające i odprężające działanie. Cynamon poprawia także przemianę materii i trawienie oraz działa przeciwzapalnie.
Równie aromatyczny, nieco pieprzowy kardamon poza tym, że także poprawia nastrój i rozgrzewa, wpływa korzystnie na pobudzenie metabolizmu oraz na pracę układu pokarmowego.
Miód ze śliwką i cynamonem ma smak i zapach babcinego ciasta, którego aromat przywodzi na myśl beztroskie dzieciństwo. Zawiera kremowy miód wielokwiatowy z dodatkiem liofilizowanych śliwek węgierek oraz porcją cynamonu. Klasycznie i słodko!
Miód z kardamonem to klasyczny smak orientu, który doskonale pasuje do polskiej jesieni. Sprawdza się jako składnik grzańca lub aromatycznej kawy.
Kremowany miód wielokwiatowy i 3% kardamonu tworzą przyjemne, aromatyczne połączenie na chłodne wieczory.
Produkty dostępne są na stronie: www.pasiekisadowskich.pl
Komentarze