Naturalny smak, któremu ufają konsumenci - masło z Mlekovity niezmiennie liderem rynku
Masło to produkt, który jest niezbędny w diecie każdego człowieka. Tłuszcz mleczny jest najlepiej przyswajalny ze wszystkich tłuszczów spożywczych – proces jego trawienia zachodzi znacznie szybciej, a więc szybko zamienia się w energię i zwiększa siły witalne organizmu. Grupa Mlekovita od lat pozostaje liderem nie tylko w produkcji i sprzedaży masła, ale i w wyborach zakupowych Polaków.
![Naturalny smak, któremu ufają konsumenci - masło z Mlekovity niezmiennie liderem rynku Naturalny smak, któremu ufają konsumenci - masło z Mlekovity niezmiennie liderem rynku](Resources/ar/108751/108858/173814073880c964.jpg)
Masło od zawsze kojarzy się z tradycyjnym smakiem, który nie tylko wzbogaca codzienne posiłki, ale również dostarcza cennych składników odżywczych. Masło z Mlekovity to produkt, który zyskał ponadprzeciętną sympatię i uznanie milionów konsumentów, nie tylko w Polsce. Tradycja jego wyrobu sięga początków istnienia zakładu w Wysokiem Mazowieckiem w 1928 r., a Mlekovita od lat jest nie tylko największym, ale też najpopularniejszym producentem masła w Polsce. Potwierdzeniem tego są m.in. wyniki badań rynkowych – według ostatniego raportu „FMCG Brands We Shop”, które Grupa BLIX przeprowadziła wraz z KANTAR Polska, badając zwyczaje zakupowe współczesnych, świadomych konsumentów, Mlekovita jest zdecydowanie najczęściej wybieraną marką masła w Polsce.
– To ogromna satysfakcja, gdy polscy konsumenci najchętniej wybierają masło z Mlekovity. Cieszy to tym bardziej, gdy wynika to ze świadomych i przemyślanych decyzji zakupowych, a więc w wyniku docenienia wyjątkowego smaku oraz naturalnego składu naszego masła i przede wszystkim: z zaufania do najwyższej jego jakości. Dzięki temu nasz produkt w swojej kategorii od lat jest niekwestionowanym liderem i cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem zarówno konsumentów indywidualnych, jak i szefów kuchni – mówi Prezes Zarządu Grupy Mlekovita Dariusz Sapiński.
Masło ekstra z Mlekovity to prawdziwe masło najwyższej jakości, produkowane wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej, bez żadnych dodatków: bez konserwantów, barwników i glutenu, co gwarantuje mu niepowtarzalny, naturalnie maślany smak. Stanowi naturalne źródło witamin A i E. Charakteryzuje się doskonałą smarownością, a także jednolitą konsystencją i barwą oraz smakowitością. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny (min. 82%). Masło z Mlekovity to produkt uniwersalny, który znajdzie zastosowanie w każdej kuchni. Doskonale sprawdza się do smarowania pieczywa, ale również do innych celów kulinarnych, m.in. wypieków, deserów, można na nim smażyć, dusić, piec oraz gotować. Jego wyjątkowy smak podkreśla walory zarówno prostych, domowych dań, jak i wyrafinowanych potraw.
Najpopularniejszą marką produktową jest masło Polskie, dostępne zarówno w klasycznej kostce (200 g, 100 g), jak i tradycyjnej osełce (500 g, 300 g, 100 g) oraz monoporcjach (15 g, 10 g). Konsumenci mogą wybierać między klasycznym masłem lub jego wariantami z dodatkami smakowymi: masło ziołowe i czosnkowe w kostce 100 g lub cebulowe, czosnkowo-pietruszkowe, ziołowe i grzybowe w miniosełce 80 g. Poza znanym i lubianym masłem Polskim w ofercie Mlekovity znalazło się też masło z Polskiej Mleczarni, a w ubiegłym roku o masło ekstra 200 g rozszerzona została linia produktów Wypasionych. Masło ekstra znaleźć można również w liniach produktów specjalistycznych: bez laktozy oraz ekologicznych BIO. Dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnego masła o zawartości min. 82% tłuszczu Mlekovita oferuje masło Polskie śmietankowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu, zawartość tłuszczu 60% – czyste masło produkowane ze śmietanki pasteryzowanej uzyskanej z najlepszej jakości mleka i zawierające wyłącznie tłuszcz mleczny bez żadnych dodatków, przede wszystkim bez dodatku olejów roślinnych. Ponadto asortyment masła z Mlekovity uzupełnia masło klarowane, znakomite do smażenia i pieczenia w codziennych zastosowaniach kulinarnych.
Komentarze