Książęce Chlebowo Miodowe
Książęce Chlebowo Miodowe to, jak zapewnia producent, wytrawne połączenie posmaku lipowego miodu z zapachem świeżo pieczonego chleba, przynoszącego na myśl same ciepłe skojarzenia. Łączy w sobie typowo piwną goryczkę ze słodyczą miodu oraz aromatami świeżo pieczonego chleba. Dodatek miodu sprawił, że wytrawna kompozycja piwa Książęce Chlebowo Miodowe, wzbogaciła się subtelną nutą słodyczy.

Książęce Chlebowo Miodowe idealnie pasuje do: wędzonych śliwek zawijanych w boczku, pieczonego sera camembert z orzechami i odrobiną miodu, pierogów nadziewanych kaszą i mięsem gęsi podawanych z cebulą, steku z polędwicy wołowej serwowanego w sałacie z Rukli z miodowym winegretem.
Rytuał serwowania:
Najlepiej smakuje w temperaturze 4-7 stopni Celsjusza. W pokalu wypukłym w górnej części doskonale wydobywa akcenty świeżo pieczonego chleba, ciastek piernikowych i karmelu. Idealny, aby cieszyć się miodowym aromatem, który swoją pełnię osiąga po lekkim ogrzaniu szklanki z piwem w dłoniach.
Zawartość alkoholu: 5,5%
Zawartość ekstraktu: 13,5%
Źródło, Fot.: Kompania Piwowarska