Książęce Chlebowo Miodowe
Książęce Chlebowo Miodowe to, jak zapewnia producent, wytrawne połączenie posmaku lipowego miodu z zapachem świeżo pieczonego chleba, przynoszącego na myśl same ciepłe skojarzenia. Łączy w sobie typowo piwną goryczkę ze słodyczą miodu oraz aromatami świeżo pieczonego chleba. Dodatek miodu sprawił, że wytrawna kompozycja piwa Książęce Chlebowo Miodowe, wzbogaciła się subtelną nutą słodyczy.
![Książęce Chlebowo Miodowe Książęce Chlebowo Miodowe](Resources/../Resources/ar/12001/12087/1502922004384204.jpg)
Książęce Chlebowo Miodowe idealnie pasuje do: wędzonych śliwek zawijanych w boczku, pieczonego sera camembert z orzechami i odrobiną miodu, pierogów nadziewanych kaszą i mięsem gęsi podawanych z cebulą, steku z polędwicy wołowej serwowanego w sałacie z Rukli z miodowym winegretem.
Rytuał serwowania:
Najlepiej smakuje w temperaturze 4-7 stopni Celsjusza. W pokalu wypukłym w górnej części doskonale wydobywa akcenty świeżo pieczonego chleba, ciastek piernikowych i karmelu. Idealny, aby cieszyć się miodowym aromatem, który swoją pełnię osiąga po lekkim ogrzaniu szklanki z piwem w dłoniach.
Zawartość alkoholu: 5,5%
Zawartość ekstraktu: 13,5%
Źródło, Fot.: Kompania Piwowarska