Łódzkie na targach SLOW FOOD Stuttgart
Województwo Łódzkie uczestniczyło w Międzynarodowych Targach SLOW FOOD, które odbywały się w dniach 9-12 kwietnia w Stuttgarcie.

Na stoisku Województwa Łódzkiego nie zabrakło specjałów takich jak soki jabłkowe od firmy Vero z Dmosina, słodkości od Słodkiego Natchnienia z Łęczycy oraz zdrowych chipsów jabłkowych od firmy OwoChips z Łodzi. Targi SLOW FOOD to międzynarodowe targi dobrego smaku i specjałów regionalnych, w których nasz region uczestniczył po raz drugi.
Na stoisku Województwa Łódzkiego prezentowane były produkty, które zgodnie z regulaminem targów SLOW FOOD zostały wcześniej zgłoszone i zaakceptowane przez specjalną komisję i organizatorów pod względem ich składu oraz naturalnego sposobu produkcji.
Głównym założeniem targów jest promowanie regionalnej, naturalnej żywności, będącej przeciwieństwem żywności typu fast food. Partnerem targów jest włoska organizacja SLOW FOOD, która propaguje ideę dobrego smaku produktów żywnościowych oraz czerpania radości i zadowolenia z jedzenia.
Targi „Slow Food” są skierowane do wszystkich, którzy cenią sobie zdrową i smaczną żywność. Prezentowane są tutaj produkty żywnościowe występujących lokalnie, charakteryzujących się m. in. tradycyjnymi metodami wytwarzania.Udział w targach stanowi okazję do nawiązania nowych kontaktów handlowych i jednoczesnego zaprezentowania swojej oferty. Oprócz Województwa Łódzkiego w targach uczestniczyły również Województwo Kujawsko- Pomorskie oraz Warmińsko-Mazurskie.
Źródło i fot.: www.lodzkie.pl