W KP stawiają na zdrowie
Ponad 300 pracowników Kompanii Piwowarskiej skorzystało z programu „Postaw na zdrowie”, który rozpoczął się pod koniec stycznia br. Browary zorganizowały na terenie całej Polski 19 spotkań dedykowanych temu zagadnieniu – a to zaledwie początek akcji, w ramach której KP zachęca pracowników, by więcej uwagi poświęcili swojemu zdrowiu.

Światowy Dzień Bezpieczeństwa i Ochrony Zdrowia w Pracy, przypadający 28 kwietnia, to dobra okazja, by podsumować pierwszy etap projektu „Postaw na zdrowie”. Kompania Piwowarska realizuje go w trosce o zdrowie swoich pracowników – i nie chodzi tu tylko o przestrzeganie zasad BHP, ale także codzienną dbałość o zdrowie i dobre samopoczucie, także poza miejscem pracy.
Na początku tego roku w browarach i oddziałach handlowych KP odbył się cykl spotkań z ekspertami ds. zdrowia, podczas których osoby zatrudnione w Kompanii Piwowarskiej mogły zmierzyć ciśnienie, sprawdzić poziom glukozy we krwi czy wyznaczyć BMI organizmu. Dzięki temu dowiedziały się, jaka dieta najlepiej im służy i co powinny zrobić, by cieszyć się dobrym zdrowiem przez długie lata. W spotkaniach uczestniczyło łącznie 339 pracowników firmy.
Dalsze działania w ramach programu „Postaw na zdrowie” będą w dużej mierze zindywidualizowane. Kompania Piwowarska zamierza bowiem zaprosić pracowników do udziału w ankiecie, za pomocą której wybiorą oni najlepiej dopasowane do swoich potrzeb aktywności.
Źródło, fot: Kompania Piwowarska