Partner serwisu
09 grudnia 2015

Dyrektor SM Spomlek Chojnice: w twarogach odeszło się od tradycji, sery pozostały naturalne

Kategoria: Z życia branży

– Zmiany w produkcji twarogów wymusiła ekonomia. Jednak przy wytwarzaniu serów nadal używa się 10 litrów mleka na 1 kg gotowego produktu – mówi Damian Kożuch, dyrektor chojnickiego oddziału SM Spomlek.

Dyrektor SM Spomlek Chojnice: w twarogach odeszło się od tradycji, sery pozostały naturalne

 

– Taki ser nie ma w sobie nic więcej oprócz mleka, soli, przypraw i bakterii mlekowych. To jest najważniejsza przesłanka to tego, by pamiętać, że mimo iż jest to mleko przerobione, nadal jest to naturalny produkt – podkreśla dyrektor chojnickiego oddziału SM Spomlek.

 

Fot. SM Spomlek

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ