Ręcznie robione knedle z truskawkami Jawo – smak i zapach lata w kuchni
Produkty Jawo po kilkunastu latach zyskały nowe opakowania i w tej nowej wersji zadebiutowały na rynku w kwietniu br. Wśród nich pojawiły się knedle z truskawkami. Ręcznie robione, według tradycyjnej receptury.

Knedle z truskawkami Jawo są ręcznie robione. Mają wyjątkowo prosty skład: ziemniaki: 54 %, truskawki: 16 %, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja płynne.
Knedle Jawo przygotowywane są wg tradycyjnej, sprawdzonej receptury - delikatne i aksamitne ciasto nadziewane jest pełnymi, dojrzałymi, całymi truskawkami. Przyrządzane są bez dodatku cukru, z najwyższej jakości składników. Produkt zawiera naturalnie występujące cukry, nie zawiera sztucznych konserwantów oraz tłuszczów roślinnych utwardzonych.
Podawać je można tradycyjnie: z cukrem i śmietanką lub w bardziej wyrafinowanej wersji: z dodatkiem sosu anyżowo – karmelowego. Knedle z truskawkami to doskonała propozycja pełnego dania dla całej rodziny, a zwłaszcza mniejszych i większych niejadków.
Źródło i fot.: Informacja prasowa