XXV Krajowa ocena serów i twarogów
Podczas corocznie odbywającego się Euroforum Polskiego Mleczarstwa, w dniach 16 - 19 maja 2017 roku w Dąbrowie Górniczej odbyła się Krajowa Ocena Serów i Twarogów.

Decyzją Zarządu Krajowego Stowarzyszenia Mleczarzy zostały powołane: Komisja Superarbitrów i Zespoły Arbitrów do oceny zgłoszonych produktów. W tym roku nagrodzeni Laureaci otrzymali Medale upamiętniające niekwestionowaną sławę polskiego mleczarstwa Tadeusza Ignacego Jurczyńskiego. Produkty oceniano w 13 grupach. Medal za zajęcie I-go miejsca OSM w Łowiczu otrzymała za:
- Ser Ementaler w kategorii Sery Szwajcarsko – holenderskie,
- Twaróg Półtłusty bez laktozy 250g w kategorii Twarogi produkowane wg technologii z zastosowaniem nowoczesnych technik produkcyjnych.
Źródło i fot.:mleczarnia.lowicz.pl