Partner serwisu
04 kwietnia 2018

Znany kucharz po raz drugi z marką Bracia Koral

Kategoria: Aktualności

Łukasz Konik, kucharz, którego charakteryzuje nowoczesne podejście do tradycyjnej kuchni i produktów, kolejny raz będzie współpracował z marką Bracia Koral i jej liniami premium – Lody Jak Dawniej i Smaki Dzieciństwa. Kucharz przygotuje wyjątkowe lodowe kompozycje oraz desery, a efekt współpracy w formie przepisów, będzie można zobaczyć na nowej stronie internetowej marki: braciakoral.pl.

Znany kucharz po raz drugi z marką Bracia Koral

Lodowa marka Bracia Koral obecna jest na polskim rynku lodów premium od 2014 roku. Firma od początku jej istnienia nawiązuje do wartości rodzinnych oraz do najlepszej jakości produktów i smaków w nowych aranżacjach. Współpraca z Łukaszem Konikiem zaplanowana jest na sezon lodowy 2018, a niezwykłe lodowe kompozycje oraz desery będzie można zobaczyć na stronie braciakoral.pl. Kucharz będzie nie tylko inspirował konsumentów, ale również partnerów handlowych marki Bracia Koral i specjalistów z branży lodowej podczas specjalnych warsztatów i pokazów kulinarnych.

W sezonie 2018 po raz kolejny chcemy dać naszym konsumentom nie tylko nowy produkt, ale również wartość dodaną – wiedzę i pomysły eksperta oraz wyjątkowego kucharza - Łukasza Konika, który podpowie jak zrobić intrygujące oraz przepyszne desery w domowym zaciszu i jak jeść lody na różne, oryginalne sposoby. Marka Bracia Koral nie mogła mieć lepszego ambasadora bowiem zarówno Łukasz Konik jak i my w naszej kulinarnej sztuce od zawsze wybieramy jedynie najlepszej jakości składniki w głównej mierze pochodzące od rodzimych dostawców i tą tradycję chcemy pokazać w ciekawy i nowoczesny sposób naszym odbiorcom. – mówi Piotr Gąsiorowski, Dyrektor Marketingu PPL Koral. - Wspólnie z Łukaszem planujemy również ciekawy projekt specjalny dla naszych Klientów – jesteśmy na etapie finalizowania koncepcji oraz ustaleń i już niedługo będziemy mogli zdradzić szczegóły tych planów. – dodaje Piotr Gąsiorowski.

Łukasz Konik współpracuje z Instytutem Polskiej Akademii Nauk w Warszawie. Swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. W 2009 roku Fundacja Klubu Szefów Kuchni przyjęła Łukasza do swojego grona jako najmłodszego szefa kuchni. Ta elitarna Fundacja zrzesza 26 najlepszych szefów kuchni. Wśród nich znajdują się m.in. znani z programów telewizyjnych Kurt Scheller czy Robert Sowa. W 2016 roku kucharz otrzymał wyróżnienie od Prezesa Agencji Rynku Rolnego za promocję polskich produktów spożywczych na arenie międzynarodowej jak i ogólnopolskiej.

źródło: Informacja prasowa
fot. 123rf.com
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ