Partner serwisu
18 września 2018

Śliwki- symbol polskiej jesieni

Kategoria: Aktualności

23 września to nie tylko pierwszy dzień astronomicznej jesieni. W tym dniu swoje święto obchodzi także śliwka, która stała się symbolem nadchodzącej nowej pory roku. Korzystajmy ze smakowitych darów jesieni i zaprośmy do kuchni śliwki suszone, najlepiej z gamy HELIO Natura.

Śliwki- symbol polskiej jesieni

By poczuć w pełni wyjątkowe smaki jesiennych skarbów, warto sięgnąć po śliwki suszone, które zapewnią nam słodkie chwile przyjemności przy filiżance rozgrzewającej herbaty. Są nie tylko doskonałą alternatywą dla słodyczy, ale także świetnie sprawdzą się w naszej kuchni! Z suszonych śliwek przyrządzimy wyśmienite dżemy, przeróżne desery, koktajle, kompoty, smakowite sosy śliwkowe czy aromatyczne pieczenie z nadzieniem z suszonych śliwek. Te wspaniałe, jesienne dary natury wzbogacą smak prawie każdej potrawy, ale warto też docenić ich walory zdrowotne, bowiem śliwki suszone zawierają mnóstwo wartościowych składników ważnych dla naszego organizmu.

Szczególnie polecane są te niesiarkowane, w 100% naturalne – znajdziemy je w gamie bakalii bez konserwantów HELIO Natura.Śliwki suszone HELIO Natura nie zawierają bowiem typowego dla tej grupy produktów kwasu sorbowego (E200) i jego soli (E202, E203), ani dwutlenku siarki (E220). Dzięki temu charakteryzuje je naturalnie wyjątkowy smak, naturalnie ciemny kolor, a jednocześnie są naturalnie zdrowe.

Śliwki suszone znane są ze swych właściwości wspomagających prawidłowe funkcjonowanie jelit oraz wyróżniają się wysoką zawartością błonnika, dzięki czemu owoce te mają niezwykle korzystny wpływ na pracę układu pokarmowego. Śliwki HELIO Natura nie tylko doskonale poprawiają przemianę materii, ale także są źródłem cennych witamin A i B6, które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz ryboflawiny (B2) i miedzi- składników niezbędnych w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Ponadto Śliwki suszone HELIO Natura pomogą nam zadbać o prawidłowe ciśnienie krwi, gdyż w ich składzie znajdziemy potas, a przy tym charakteryzują się też niską zawartością sodu.

źródło: newseria.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ