Prawdziwie śląski smak – Kiełbasa Sztygara marki Berger
Portfolio, mającej swój rodowód na Śląsku, firmy Berger zasilił kolejny wyjątkowy produkt. Kiełbasa Sztygara to wysokogatunkowe mięso wieprzowe z dodatkiem czosnku niedźwiedziego i naturalnych przypraw. W sam raz jako dodatek do pożywnych zup i dań obiadowych oraz niezastąpiony składnik treściwego bigosu.

Tradycyjnie, po noszemu
Kiełbasa to produkt nierozerwalnie związany z tradycyjną, śląską kuchnią. O ile przed I wojną światową spożywana była okazjonalnie, tak w latach powojennych, podobnie jak inne produkty mięsne, na stałe weszła do codziennego jadłospisu Ślązaków. I choć obecnie kuchnia śląska prezentuje się nieco inaczej, co szczególnie zauważalne jest w składzie śniadań i kolacji, a także w zaniku wyraźnej zależności posiłków od występujących pór roku, tradycyjne wyroby wciąż cieszą się olbrzymią popularnością. Przykładem jest Kiełbasa Sztygara marki Berger - propozycja tak dla ciężko pracujących górników, jak i miłośników regionalnych propozycji mięsnych. Wysokogatunkowe mięso wieprzowe, wytwarzane według przekazywanej z pokolenia na pokolenie receptury, uzupełnione zostało o przyprawy, zajmujące w tradycji śląskiej niezwykle ważne miejsce. Szczególnie istotną rolę odgrywa tu czosnek niedźwiedzi, który idealnie sprawdza się w kuchni, a za sprawą swoich właściwości coraz częściej zaliczany jest do grona polskich superfoods. Kiełbasa Sztygara za sprawą właśnie tego zioła zyskała wyjątkowy smak i aromat.
Komentarze