Nowe warzywne dania gotowe. Po prostu – Z gruntu dobre
Gołąbki, bigos, fasola po bretońsku – to klasyki, niezmiennie cieszące się popularnością wśród wielbicieli tradycyjnych smaków. Teraz są dostępne w nowej, warzywnej odsłonie. Sokołów poszerza bezmięsną linię „Z gruntu dobre” o dania gotowe, takie jak: bigos warzywny, soczewica z suszonymi pomidorami, mix po bretońsku, gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym oraz gołąbki z warzywami w sosie grzybowym. Wszystkie powstają ze 100% naturalnych składników i nie zawierają konserwantów.
Zdrowo, wygodnie i naturalnie – tak chcemy jeść
Jednym z ważnych trendów kulinarnych jest dbałość o wzbogacenie posiłków w składniki roślinne. Coraz więcej osób deklaruje, że chce wprowadzać do codziennego menu więcej warzyw i owoców. Z drugiej strony – żyjemy szybko i intensywnie, dlatego poszukujemy takich propozycji kulinarnych, dzięki którym będziemy mogli prosto i wygodnie przygotować zdrowe, pełnowartościowe danie. Jednocześnie nie chcemy rezygnować z wysokiej jakości, dlatego wybieramy produkty o dobrym, sprawdzonym, naturalnym składzie.
Poczuj moc warzyw
Produkty z linii Z gruntu dobre to odpowiedź firmy Sokołów na najnowsze trendy.
– Nasz asortyment nieustannie rozwijamy z myślą o jak najlepszym zaspokajaniu potrzeb konsumentów – mówi Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Sokołów S.A. – Doskonale wiemy, jak zmieniają się oczekiwania klientów i jak bardzo rośnie świadomość znaczenia różnorodnej, zdrowej diety. Produkty roślinne są jej bardzo ważnym elementem, dlatego też stworzyliśmy linię Z gruntu dobre.
Produkty Z gruntu dobre to propozycje bezmięsne – zawierają wyłącznie warzywa, składniki roślinne (kasze, ryż, pestki, nasiona, orzechy) oraz naturalne przyprawy. Mają bardzo wysoką wartość odżywczą. Są produktami z tzw. „czystą etykietą”. W ich składzie nie znajdziemy konserwantów ani żadnych substancji dodatkowych.
Nowe dania gotowe
Dania gotowe są nową propozycją w linii Z gruntu dobre.
- Konsumenci poszukują takich wyrobów, które łatwo i wygodnie pozwolą im na co dzień zadbać o właściwie zbilansowany jadłospis – mówi Krzysztof Kawecki. – Nasze nowe dania gotowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy je podgrzać, by otrzymać zdrowy i smaczny posiłek, bogaty w składniki odżywcze. To idealny pomysł na lunch, obiad czy ciepłą kolację.
Nowe dania gotowe Z gruntu dobre to:
- Bigos warzywny – przygotowany tradycyjnie z kapusty kwaszonej, wzbogacony pieczarkami, soczewicą czerwoną, marchwią. Wyjątkowy smak i aromat podkreślają suszone śliwki i grzyby.
- Soczewica z suszonymi pomidorami – soczewica zielona, która jest wyjątkowo wartościowym składnikiem diety, została połączona z suszonymi pomidorami. Takie zestawienie wzbogaciło jej smak, dodatkowo podkreślony naturalnymi przyprawami i odrobiną czosnku.
- Mix po bretońsku - to kompozycja cennych dla zdrowia roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca, fasola biała typu Jaś i soczewica czerwona. Smakowity mix został przygotowany z dodatkiem pomidorów – po bretońsku i z naturalnymi przyprawami.
- Gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym – liście kapusty, skrywają w sobie smakowity farsz, przygotowany z ryżu z pieczarkami, z dodatkiem podgrzybków i naturalnych przypraw. Smaku dopełnia aromatyczny sos pomidorowy.
- Gołąbki z warzywami w sosie grzybowym – idealnie uformowane w liściu kapusty gołąbki ze smakowitym warzywnym farszem z pieczarek i ryżu, z dodatkiem suszonych podgrzybków. Kompozycję uzupełnia grzybowy sos, a dodatkowo smak podkreślają odpowiednio skomponowane, naturalne przyprawy.
Komentarze