Brześć wprowadza na rynek kolejny produkt z ciasta ptysiowego
ZPC Brześć, rodzinna firma produkująca słodycze i przekąski, powiększa swoją ofertę flagowych wyrobów z ciasta ptysiowego. Do słomki ptysiowej w trzech wariantach smakowych oraz groszku ptysiowego dołączyły Ptysie. To produkt z ciasta parzonego, służący jako dodatek zarówno do wytrawnych, jak i słodkich dań.

Nowy wyrób marki Brześć jest już dostępny w hurtowniach i sklepach w całej Polsce. Ptysie wyróżnia prosty, naturalny skład bez dodatku konserwantów, cukru czy oleju palmowego. Mają szerokie zastosowanie w kuchni, propozycje ich podania są opisane na opakowaniu. - Ciasto ptysiowe jest kojarzone przede wszystkim z tradycyjnymi, deserowymi „ptysiami” czyli ciastem parzonym przełożonym kremem. Nasze Ptysie to baza, czyli samo ciasto, które można spożywać także „na słono”. Sprawdzają się jako alternatywa dla chleba, podawana z wytrawnymi pastami czy jako niecodzienny dodatek do sałatek – mówi Marzena Stokwisz z firmy Brześć.
Ptysie to kolejny wyrób z ciasta ptysiowego dostępny w ofercie Brześcia. Innymi flagowymi produktami z tej grupy są: słomka ptysiowa z cukrem, z cynamonem oraz pełna nasion, jak również groszek ptysiowy. W ostatnim czasie firma wprowadziła zmiany w składzie wspomnianych przekąsek – ich receptura została uproszczona i pozbawiona oleju palmowego oraz substancji spulchniających. Tym samym do produkcji zostały wykorzystane jedynie jaja, mąka, olej rzepakowy, cukier oraz sól.
Słodycze i przekąski marki Brześć są dostępne w sieciach supermarketów i dyskontów, takich jak: Biedronka, Tesco, Lewiatan, Dino czy POLOmarket, jak również w mniejszych sklepach osiedlowych i hurtowniach spożywczych na terenie całego kraju. Słomki oraz groszek ptysiowy marki Brześć trafiają ponadto na kilka kontynentów.
Komentarze