Partner serwisu
30 marca 2020

Zaskakująco pyszne połączenie smaków

Kategoria: Aktualności

Zupy kremy mają ogromną liczbę fanów. Nie bez powodu – są proste w przygotowaniu i przyjemnie sycące.

Zaskakująco pyszne połączenie smaków

Wśród najbardziej popularnych i lubianych jest z pewnością krem marchewkowy. W zależności od sposobu przyrządzenia, może być delikatny i lekko słodkawy, ale też pikantny czy z orientalnym charakterem. Znakomity, wyrazisty smak zyska dzięki imbirowi, kurkumie, kminowi rzymskiemu i słodkiej papryce. Doskonałym dodatkiem będzie też napój ryżowy Sante Organic – dopełni walory smakowe i nada zupie pożądaną konsystencję.

Krem imbirowo-marchewkowy

Składniki:

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 kg marchewki

1 korzeń pietruszki

5 cm kawałek świeżego imbiru

20 ml oleju rzepakowego

1 litr wody

200 ml napoju ryżowego Sante Organic

1 łyżeczka kurkumy

1 łyżeczka kminu rzymskiego

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 łyżeczka soli (np. himalajskiej różowej Sante)

1/2 łyżeczki pieprzu czarnego

garść pietruszki do podania

garść pistacji do podania

Przygotowanie:

Na oleju podsmażamy posiekaną cebulkę z przyprawami. Marchew, pietruszkę i imbir obieramy. Kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do cebulki i podsmażamy kilka minut. Zalewamy wodą
i gotujemy 25 minut na małym ogniu pod przykryciem. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji kremu. Dodajemy napój ryżowy Sante Organic. Ponownie miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z natką pietruszki i posypujemy prażonymi pistacjami.

źródło: newseria.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ