Krajowa Spółka Cukrowa o obecnej sytuacji
Krajowa Spółka Cukrowa, jako producent żywności szczególną uwagę przykłada do bezpieczeństwa produkcji i higieny. Od wielu lat mamy wdrożone procedury regulujące używanie odzieży ochronnej, masek, rękawiczek oraz czyszczenia i dezynfekcji powierzchni. KSC S.A. posiada następujące certyfikaty świadczące o wysokich standardach higieny i bezpieczeństwa produkcji żywności: HACCP, IFS, FSSC 22000 i ISO 9001:2015.

W związku z Koronawirusem w całej Krajowej Spółce Cukrowej S.A. wprowadzono szczególne środki ostrożności, o czym KSC S.A. informuje między innymi na stronie internetowej. W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo pracowników Krajowej Spółki Cukrowej S.A., a także współpracujących instytucji i kontrahentów Zarząd Krajowej Spółki Cukrowej S.A. postanowił ograniczyć dostęp do biur i cukrowni. Część pracowników wykonuje zadania zdalnie, poza miejscem pracy. W przypadku kierowców firm zewnętrznych wjeżdżających na teren proszeni są o nieopuszczanie pojazdu bez uzasadnionej przyczyny. Już od ponad miesiąca wszyscy kierowcy firm zewnętrznych wjeżdżający na teren Spółki muszą być zaopatrzeni i ubrani w półmaski i rękawiczki ochronne.
Obecnie Krajowa Spółka Cukrowa S.A. kończy proces kontraktacji buraków cukrowych. Na dzień 14 kwietnia br., zasiane było ponad 93% planowanego areału.
Komentarze