Ostatnia szansa na rejestrację! Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy online już 19 i 20 listopada!
Zarejestruj się na dwudniową konferencję ONLINE Bezpieczny Produkt Spożywczy!
Organizatorem jest firma BMP, wydawca czasopisma „Kierunek Spożywczy” oraz portalu www.kierunekSPOZYWCZY.pl
BMP od 27 lat nieprzerwanie poszukuje nowych form budowy możliwości porozumienia. Jesteśmy integratorem i moderatorem kontaktów biznesowych, wymiany wiedzy i doświadczeń. Organizator znanych i cenionych ogólnopolskich konferencji branżowych, wydawca magazynów i portali.
x
REJESTRACJA:
Dzień I: tutaj.
Dzień II: tutaj.
Plan wydarzenia:
DZIEŃ I
10:00 OTWARCIE KONFERENCJI
Przemysław Płonka, redaktor Naczelny BMP
10:15 - 11.15 PANEL I: Aktualne wyzwania w kontroli bezpieczeństwa żywności
Prowadzący: Przemysław Płonka, redaktor Naczelny BMP
10:15 Deklaracja pochodzenia a zafałszowanie żywności – prawne i praktyczne aspekty, Izabela Tańska, IGI Food Consulting Sp. z o.o.
10:35 Wzrost kosztów wynikający z Rozszerzonej Odpowiedzialności Producenta, Julia Pokrywka, Krajowa Izba Gospodarcza Przemysłu Spożywczego i Opakowań
10:55 Bezpieczeństwo żywności w kontekście jakości handlowej dotyczącej znakowania, Sylwia Ciągło-Androsiuk, WIJHARS w Olsztynie
11:15 - 12.15 PANEL II: Bezpieczne i nowoczesne rozwiązania
Prowadząca: Liliana Kaniuch, redaktor portalu i magazynu "Kierunek Spożywczy"
11:15 Warunki procesów mycia i dezynfekcji vs analiza trendów higieny pomieszczeń przed rozpoczęciem procesu produkcji - digitalizacja, analizy danych - aplikacja, Zbigniew Florczuk, Climbex Sp. z o.o., Grupa Impel
11:35 Zwiększenie bezpieczeństwa produktu poprzez ograniczenie czynnika ludzkiego w procesach produkcyjnych, Karol Krowiak, Mitsubishi Electric Europe B.V.
11:55 Utrzymanie standardów higienicznych linii produkcyjnej, Michał Skorek, Stäubli Łódź Spółka z o.o.
12:15 ZAKOŃCZENIE PIERWSZEGO DNIA KONFERENCJI.
DZIEŃ II
10:00 - 10.05 OTWARCIE KONFERENCJI
10:05 - 11.05 PANEL III: Kontrola jakości – systemy, wdrożenia i doświadczenia
Prowadząca: Liliana Kaniuch, redaktor portalu i magazynu "Kierunek Spożywczy"
10:05 Higiena i bezpieczeństwo w produkcji mleczarskiej – co zmieniła „covidowa” rzeczywistość?, Marcin Piwowarczyk, SM MLEKPOL
10:25 Przyszłość we współpracy produkcji z kontrolą jakości w branży spożywczej, Bartosz Michałowski, Solution4labs Sp. z o.o.
10:45 NUTRI SCORE - system oceny wartości odżywczej produktów spożywczych, Anna Żukowska, Danone Sp. z o.o.
11:05 Inteligentna automatyzacja procesów wykorzystująca BCM (Condition Monitoring) i BVS (OCR & 1D/2D-code) ma wpływ na stabilność produkcji i jakości produktu , Paweł Juras, Balluff Sp. z o.o.
11:25 - 12.25 PANEL IV: Wszystko, co ważne w bezpiecznym opakowaniu i etykietowaniu
Prowadzący: Przemysław Płonka, redaktor Naczelny BMP
11:25 Jak zgodnie z przepisami wyróżnić ekologiczny charakter opakowania, Joanna Olszak, IGI Food Consulting Sp. z o.o.
11:45 Jak etykietować i być ECO? Nowoczesne etykieciarki dla branży spożywczej, Krzysztof Getko, LANGGUTH GmbH
12:05 Rozwiązania w zakresie opakowań transportowych zapewniające optymalną ochronę produktu, Marcin Małek, SIGNODE FINLAND OY
12:20 WIRTUALNA WYCIECZKA w zakładzie Gospodarza Honorowego, Zakład SM MLEKPOL w Mrągowie
12:40 ZAKOŃCZENIE DRUGIEGO DNIA KONFERENCJI.
Komentarze