Zimowe wieczory z Pasją od dr Gerard
Jak zaskoczyć bliskich wyjątkowym, szybkim i prostym deserem? Budyń jaglany z ciasteczkami Pasja Mocca od dr Gerard w roli głównej. Ten lekki i puszysty deser będzie idealnym towarzyszem podczas zimowych wieczorów z bliskimi. Do dzieła!
Jaglany budyń o smaku kawy:
Składniki do przygotowania 2 porcji
- Opakowanie ciasteczek Pasja Mocca dr Gerard
- 100g kaszy jaglanej - ugotowanej zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- 150 ml mleka roślinnego np. owsiane
- 3 duże banany
- 2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
Oddziel dwie warstwy ciasteczek od siebie, pozostawiając kruche ciasteczko do wykorzystaniapóźniej.Wierzchnią warstwę ciasteczek włóż do blendera dodaj do nich ugotowaną kaszę jaglaną, dolej mleko, banany oraz kakao. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj na gładki krem - około 5 minut.W pucharku na dnie ułóżpozostałe, kruche ciasteczka i przełóż na nie przygotowany budyń. Włóż do lodówki na 3-5 godzin. Deser podawaj schłodzony z wbitymi ciasteczkami Pasja Mocca od dr Gerard.
Zimowe wieczory z Pasją od dr Gerard
Podaruj bliskim radość w te święta, dzieląc się z nimi pyszną Pasją o smaku Mocca lub Wiśnia, które teraz w okresie zimowym zostały zapakowane w wyjątkowe, eleganckie opakowania. Dzięki czemu idealnie sprawdzą się jako dopełnienie wigilijnych prezentów. Pasja Mocca, to kruche kakaowe ciasteczka z delikatnym kremem o smaku kawowym, które zostało zamknięte pod czekoladową skorupką. Pasja Wiśniowa, to puszysty biszkopt, delikatny śmietankowy krem oraz wiśniowa galaretka, które również zostało przykryte pyszną czekoladą. W zimowym wydaniu znalazła się Pasja Rumowo-wiśniowa, wspaniała dla prawdziwych koneserów smaku. Pasja ta łączy w sobie puszysty biszkopt z delikatnym kremem o smaku rumowym i aromatyczną wiśniową galaretką, a to wszystko zamknięte pod pyszną czekoladową skorupką. Wszystkie Pasje od dr Gerard sprawią radość Twoim bliskim oraz umilą wspólne świąteczne chwile.
Komentarze