Funkcjonalność, smak i innowacyjność
Konsumenci coraz częściej sięgają po produkty spożywcze, które są nie tylko smaczne, ale i posiadają dodatkowe właściwości. Widoczne jest to również na rynku słodyczy i przekąsek, m.in. gum do żucia, gdzie rosnącą popularnością cieszą się produkty, które oprócz walorów smakowych wpływają korzystnie na nasze samopoczucie.
Kategoria żywności funkcjonalnej jest szczególnie podatna na zmienność trendów rynkowych. Również producenci słodyczy oraz gum do żucia ciągle wprowadzają nowe koncepcje i poszerzają asortyment tak, aby każdy konsument znalazł rozwiązanie odpowiadające jego oczekiwaniom, zarówno w kwestii smaku, jak i dodatkowych funkcji.
Z myślą o potrzebach
Jednym z ciekawszych produktów w kategorii funkcjonalnych gum do żucia jest tegoroczna nowość od Perfetti Van Melle - Mentos Vitamins Gum. Skład produktu został wzbogacony o witaminę C oraz witaminy B6 i B12, a jego funkcjonalność potwierdza zwycięstwo w prestiżowym konkursie branży FMCG „Złote Innowacje 2021”, gdzie otrzymał zaszczytny tytuł w kategorii „Odpowiedź na potrzeby”. Ponadto, receptura Mentos Vitamins Gum nadal zachowuje niepowtarzalny, owocowy smak, znany z dotychczas wprowadzonych produktów marki. Innowacyjne jest również opakowanie – gumy dostępne są w higienicznej, poręcznej butelce.
– Kwestia funkcjonalności w branży spożywczej coraz bardziej przybiera na znaczeniu. Konsumenci chętnie sięgają po produkty, które oprócz walorów smakowych pozytywnie wpływają na organizm. Aktualnie w ofercie marki Mentos znajduje się kilka linii produktowych, takich jak m.in Mentos Vitamins Gum z dodatkiem witamin, czy pastylki Mentos Clean Breath, które dzięki składnikom takim jak ekstrakt z kory magnolii i cynk pomagają utrzymać świeży oddech nawet przez dwie godziny – mówi Michał Bonecki, Dyrektor Marketingu Perfetti Van Melle Polska.
Gumy do żucia oraz pastylki Mentos to idealne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy dbając o zdrowy uśmiech, poszukują również innowacji i wartości dodanej płynącej z produktu.
Komentarze