Piwny sezon na Czarny Bez
Zakończyły się tegoroczne zbiory kwiatów czarnego bzu. Piwowarzy Browaru Amber rozpoczęli warzenie piwa. Już w lipcu można będzie napić się tegorocznej edycji piwa Amber Czarny Bez.
Amber Czarny Bez to wyjątkowe piwo, ponieważ można je degustować tylko latem. Kwiaty czarnego bzu, z których przygotowywany jest syrop do piwa, zbierane są w na przełomie maja i czerwca – jest to idealny czas na zbiory. Syrop powstaje naturalną metodą, według receptury mistrza Hieronima Błażejaka.
Hieronim Błażejak to mistrz w sztuce komponowania nalewek domowych, naturalnych syropów i soków. Laureat wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie. Syrop z kwiatów czarnego bzu jest jednym z jego flagowych specjałów.
Połączenie piwa z naturalnym syropem z kwiatu czarnego bzu daje gwarancję wyjątkowego smaku. Dzięki zawartości kwiatu czarnego bzu piwo jest naturalnie słodkie, aromatyczne i orzeźwiające.
Źródło: Browar Amber