Partner serwisu

Piwny sezon na Czarny Bez

Kategoria: Nowości na rynku

Zakończyły się tegoroczne zbiory kwiatów czarnego bzu. Piwowarzy Browaru Amber rozpoczęli warzenie piwa. Już w lipcu można będzie napić się tegorocznej edycji piwa Amber Czarny Bez.

Piwny sezon na Czarny Bez

Amber Czarny Bez to wyjątkowe piwo, ponieważ można je degustować tylko latem. Kwiaty czarnego bzu, z których przygotowywany jest syrop do piwa, zbierane są w na przełomie maja i czerwca – jest to idealny czas na zbiory. Syrop powstaje naturalną metodą, według receptury mistrza Hieronima Błażejaka.

 

 

Hieronim Błażejak to mistrz w sztuce komponowania nalewek domowych, naturalnych syropów i soków. Laureat wielu prestiżowych nagród w tej dziedzinie. Syrop z kwiatów czarnego bzu jest jednym z jego flagowych specjałów.

Połączenie piwa z naturalnym syropem z kwiatu czarnego bzu daje gwarancję wyjątkowego smaku. Dzięki zawartości kwiatu czarnego bzu piwo jest naturalnie słodkie, aromatyczne i orzeźwiające.

 

Źródło: Browar Amber

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ