BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE
Pomysł na pyszną, świąteczną i słodką przekąskę? Mamy to! Spróbuj babeczek makowo-żurawinowych. To idealne połączenie smaków.

SKŁADNIKI:
• Masa makowa HELIO 1/2 op.
• Płatki migdałowe HELIO 1/3 op.
• Żurawina HELIO Natura So Soft! 1/2 op.
• Polewa deserowa Helio
• Skórki pomarańczowe HELIO
• Orzechy pekanHELIO
• Jajka 2 szt. (temp. pokojowa)
• 1/3 szklanki mąki pszennej
• Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
• Mielony cynamon 1 łyżeczka
PRZYGOTOWANIE:
Masę makową wymieszać z płatkami migdałowymi, żurawiną i cynamonem. Ubić białka, dodać żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Przełożyć do papilotek . Wstawić do piekarnika, piec w 180 st. przez około 22 – 25 minut. Udekorować babeczki polewą, orzechami i skórką pomarańczową.
źródło: informacja prasowa
Komentarze