Partner serwisu
23 grudnia 2022

BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE

Kategoria: Aktualności

Pomysł na pyszną, świąteczną i słodką przekąskę? Mamy to! Spróbuj babeczek makowo-żurawinowych. To idealne połączenie smaków.

BABECZKI MAKOWO-ŻURAWINOWE

SKŁADNIKI:

•    Masa makowa HELIO 1/2 op.
•    Płatki migdałowe HELIO 1/3 op.
•    Żurawina HELIO Natura So Soft! 1/2 op.
•    Polewa deserowa Helio
•    Skórki pomarańczowe HELIO
•    Orzechy pekanHELIO
•    Jajka 2 szt. (temp. pokojowa)
•    1/3 szklanki mąki pszennej  
•    Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
•    Mielony cynamon 1 łyżeczka


PRZYGOTOWANIE:

Masę makową wymieszać z płatkami migdałowymi, żurawiną i cynamonem. Ubić białka, dodać żółtka, mąkę  i proszek do pieczenia. Przełożyć do papilotek . Wstawić do piekarnika, piec w 180 st. przez około 22 – 25 minut. Udekorować  babeczki polewą, orzechami i skórką pomarańczową.

Zobacz wideo

źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ