Partner serwisu
17 lutego 2023

Wszystko o pastach orzechowych z Manufaktury Rodziny Sadowskich

Kategoria: Nowości na rynku

Pyszne orzechy są do chrupania, a smakowite pasty orzechowe idealnie nadają się do smarowania. Starannie dobrane orzechy, zmielone na gładki, jedwabisty krem to  100% natury i prosty sposób na pyszną rewolucję na talerzu. A zatem jaką pastę wybrać na początek dnia? Która najlepiej sprawdzi się do kanapek, a która nada wyjątkowego smaku owsiance?

Wszystko o pastach orzechowych z Manufaktury Rodziny Sadowskich

PASTA ORZECHOWA A MASŁO ORZECHOWE

Masło orzechowe to najbardziej znana pasta orzechowa. Jest wyrabiana z orzechów arachidowych, zwanych popularnie ziemnymi lub fistaszkami, które zmielone na jedwabistą masę tworzą łagodny w smaku, delikatny krem. Najlepiej smakuje na toście, ale jest także nieoceniona w kuchni azjatyckiej. Łyżeczka pasty fistaszkowej doskonale zastąpi słodką przekąskę. Pasta orzechowa z Manufaktury Rodziny Sadowskich to w 100% naturalny krem z orzeszków ziemnych, który oprócz smaku, zawiera moc zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, białko oraz magnez i witaminę E. Dla fanów przyjemności z  chrupania występuje także w wersji crunchy – z delikatnie wyczuwalnymi kawałkami niezmielonych orzeszków, a dla tych, którzy lubią smakowy twist –  w wersji z solą himalajską.

PASTA Z NERKOWCÓW

Równie smaczna, lecz bardziej słodka w smaku jest pasta z orzechów nerkowca. Swoją subtelną słodycz zawdzięcza jednak wyłącznie naturze. Orzechy nerkowca same w sobie są wyjątkowo smaczne, a  najlepszy krem to ten, który składa się w 100% wyłącznie z orzechów. Wybierając pastę z nerkowców warto więc zwrócić uwagę, czy nie ma w niej dodatkowego cukru ani sztucznych dodatków.

Pasta z orzechów nerkowca z Manufaktury Rodziny Sadowskich zawiera w składzie wyłącznie najlepszej jakości prażone orzechy nerkowca, które są źródłem białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, witaminy C, E i K a także magnezu i potasu. Subtelna słodycz kremu pasuje doskonale do porannej owsianki lub jaglanki lub do kromki świeżego pieczywa.

PASTA KOKOSOWA

Jest kremowa, gęsta i pachnie egzotycznymi wakacjami. Pasta kokosowa to nic innego jak dokładnie zmielony miąższ ze środka orzecha kokosowego. Jej delikatny smak nie potrzebuje wzmacniania żadnymi dodatkami : solą ani cukrem, za to świetnie uzupełnia owocowe desery i egzotyczne przekąski.

Pasta kokosowa z Manufaktury Rodziny Sadowskich ma treściwą konsystencję w 100% z miąższu z kokosa. Jest bogata w zdrowe tłuszcze, błonnik, a także potas, magnes, żelazo oraz witaminy D i K. Pastę najlepiej przechowywać w cieple – wówczas nabiera kremowej konsystencji, idealnej do smarowania.

PASTA Z MIGDAŁÓW

Naturalny marcepanowy przysmak bez dodatku cukru jest tylko jeden – oczywiście pasta z migdałów. Naturalne nasiona migdałowca są bardzo aromatyczne, a ich smaku nie sposób pomylić z innymi orzechami. Są naturalny źródłem witaminy E i B2, a także miedzi, manganu, cynku i potasu w dobrze przyswajalnej postaci.

Pasta z migdałów z Manufaktury Rodziny Sadowskich powstaje wyłącznie ze zmielonych migdałów, które na długo zachowują swój naturalny charakterystyczny zapach. To dlatego idealnie sprawdza się jako składnik sosów, kremowych ciast i deserów. Jest także zdrową alternatywą dla słodkich przekąsek.

 

źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ