Partner serwisu
28 kwietnia 2023

Lody i desery Kosmos: nowa rzemieślnicza lodziarnio-cukiernia w Warszawie

Kategoria: Aktualności

W piątek 21 kwietnia na gastronomicznej mapie Warszawy oficjalnie zadebiutowała pierwsza lodziarnio-cukiernia Kosmos. Kosmiczne desery – lody rzemieślnicze, praliny i czekolady o nieziemskim smaku i wyglądzie – kosztować można codziennie w lokalu przy ulicy Zgoda 13 w Pasażu Wiecha.

Lody i desery Kosmos: nowa rzemieślnicza lodziarnio-cukiernia w Warszawie

W nowej lodziarnio-cukierni w Warszawie dostępne są kultowe wyroby marki Kosmos. Obok lodowych klasyków spróbować można iście kosmicznych w smaku połączeń, takich jak: pralina migdałowo-kokosowa czy aksamitny jogurt z marakują. Fani lekkich deserów będą mogli cieszyć się owocowymi sorbetami lub wegańską opcją bez dodatku mleka. A dla tych, którzy od lodów chętniej sięgają po ciasta i ciastka, lodziarnio-cukiernia przygotowała kilka propozycji alternatywnych słodkości, wśród których dominują ręcznie przygotowywane: praliny, monoporcje, czekolady i pierniczki serwowane w kosmicznym wydaniu. Do każdego słodkiego posiłku goście mogą zamówić kawę klasyczną lub w wersji galaxy z piankami marshmallow lub cukrowymi gwiazdkami.

Nasze lody cieszą się rosnącą popularnością i są dostępne w wielu punktach partnerskich. Zależało nam jednak na tym, aby produkty zagościły na stałe na warszawskiej mapie gastronomicznej, stąd zrodził się pomysł na otwarcie pierwszego lokalu Kosmos w Warszawie – mówi Bartłomiej Białobrzeski, Brand Manager marki Kosmos. Chcieliśmy stworzyć całoroczne miejsce spotkań dla młodych osób i rodzin z dziećmi, w którym będzie można spróbować naszych kosmicznych produktów – zjeść lody, posmakować deserów czy napić się aromatycznej kawy. Lodziarnio-cukiernia w samym centrum miasta stanowi idealne miejsce na spotkanie ze znajomymi lub odpoczynek po pracy – dodaje Białobrzeski.

Design lokalu sprzyja uwiecznianiu wizyty w Kosmosie na zdjęciach i dzieleniu się nimi w mediach społecznościowych. Motyw “galaxy” dominuje nie tylko w deserach. Kosmiczne akcenty, takie jak lampy przypominające planety czy menu w formie gwiazdozbioru, obecne są także we wnętrzu lodziarnio-cukierni. Kameralna przestrzeń wypełniona została pastelowymi, ciepłymi kolorami. Wiosną i latem goście korzystać mogą z przestronnego ogródka.

Pragniemy, aby wizyta w naszej lodziarnio-cukierni była niezapomnianym doświadczeniem dla odwiedzających. Obok designu, który jest “insta-friendly”, nasi goście mogą odkryć w lodach Kosmos smak dzieciństwa czy wspomnienia beztroskich wakacji u babci – przyznaje Bartłomiej Białobrzeski.

Lody premium Kosmos to połączenie wyselekcjonowanych, naturalnych składników i specjalnie przygotowanej receptury, która była wielokrotnie testowana i dopieszczona w każdym szczególe. Bazą lodów klasycznych jest pełne wiejskie mleko połączone z kremową śmietanką, a w przypadku sorbetów – ponad 50 proc. owoców w składzie. Dzięki temu lody są gęste, mleczne, owocowe i przede wszystkim bogate w smaku.

To co wyróżnia nasze lody to krótki, naturalny smak, który uzyskujemy dzięki starannie dobranym składnikom. Sprowadzamy je wyłącznie ze sprawdzonych źródeł. Pistacje wyczuwalne w naszym flagowym smaku pochodzą z gminy Bronte na Sycylii, gdzie krzewy pistacjowe rosną na słonecznych zboczach Etny. Orzechy laskowe sprowadzamy z certyfikowanych upraw z Piemontu. Do produkcji lodów czekoladowych wykorzystaliśmy naszą autorską czekoladę, którą opracowaliśmy na bazie ziaren kakaowców z Santo Domingo oraz Madagaskaru, z wyczuwalną nutą owoców leśnych oraz tytoniu – mówi Michał Molenda, autor smaków lodów, dyrektor kreatywny lodziarnio-cukierni Kosmos.

Lodziarnio-cukiernia Kosmos mieści się w centrum Warszawy, przy ul. Zgoda 13, w Pasażu Wiecha. Lokal czynny jest codziennie w godzinach 12:00-20:00, w sezonie letnim godziny będą wydłużone.

źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ