Rozpoczęła się IV konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy
Rozpoczęła się IV konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy. W hotelu Binkowski Resort w Kielcach spotkali się m.in. specjaliści ds. kontroli jakości, pracownicy laboratorium czy szefowie działów produkcji zakładów branży spożywczej z całego kraju.
Konferencję otworzyli: Przemysław Płonka – redaktor naczelny wydawnictwa BMP oraz Adam Wita – redaktor kwartalnika „Kierunek Spożywczy”. Głos zabrał też przedstawiciel Honorowego Gospodarza konferencji – Ryszard Pizior, wiceprezes zarządu OSM we Włoszczowie, który zaprosił uczestników do odwiedzenia zakładu produkcyjnego.
Wydarzenie objęło patronatem kilka organizacji branżowych. Gości powitali: Andrzej Olkowski – prezes zarząd Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich oraz Tadeusz Pokrywka – prezes Krajowe Izby Gospodarczej Przemysłu Spożywczego i Opakowań.
Honorowym Gospodarzem wydarzenia jest Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska we Włoszczowie. Uczestnicy na zakończenie wezmą udział w wycieczce technicznej i zwiedzaniu zakładu produkcyjnego. Podczas konferencji można będzie spróbować produktów z OSM we Włoszczowie.
Więcej materiałów i zdjęć z konferencji już wkrótce na naszym portalu.
Komentarze