Partner serwisu
27 stycznia 2022

Jak zmniejszyć zużycie mediów i nie narazić się UR?

Kategoria: XIV Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym

Odpowiedzią na to pytanie zajmie się Radosław Żyłka z Krynicy Vitamin.

Radosław Żyłka


Absolwent Politechniki Białostockiej. Doktor nauk technicznych w dziedzinie Inżynieria Środowiska. Posiada wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu gospodarką wodno – ściekową w branży spożywczej. W spółdzielni mleczarskiej Bielmlek w ramach pracy nad rozprawą doktorską przedstawił modele zużycia energii elektrycznej zakładowej oczyszczalni ścieków, które pozwoliły na obniżenie jej zużycia do 30%.


Obecnie zatrudniony na stanowisku kierownika działu energetycznego w czołowym polskim przedsiębiorstwie zajmującym się produkcją napojów alkoholowych i niskoalkoholowych – Krynica Vitamin SA. Prowadzi liczne projekty optymalizujące zużycie mediów, w tym samofinansujące się z białych certyfikatów inwestycje w termoizolacje.


Pasjonat technologii oczyszczania ścieków i przeróbki osadów ściekowych.

 

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ