Pora na owocowe orzeźwienie. Naturalne syropy z miodem
Tłoczony z owoców sok z dodatkiem miodu zamienia się w pyszny, pełen rześkiej słodyczy syrop. I choć jest to popularny dodatek do napojów czy deserów, to soki z Manufaktury Rodziny Sadowskich zaskakują wyjątkowym połączeniem smaków i aromatów, takich jak agrest, pigwa oraz dereń.
Jak powstają naturalne syropy? Są wytwarzane tradycyjną metodą, w której soczyste, świeże i starannie wybrane owoce są poddawane tłoczeniu, a uzyskany z nich 100% sok zostaje wzbogacony odrobiną prawdziwego miodu. Powstały syrop jest butelkowany, pasteryzowany i gotowy do spożycia. Osad na dnie butelki jest naturalnym zjawiskiem i oznacza, że syrop nie zawiera dodatków, polepszaczy i konserwantów, a po otwarciu należy go wypić w ciągu 14 dni.
Owoce derenia mają postać małych czerwonych kuleczek. Są bogate w witaminę C, beta-karoten, flawonoidy oraz składniki mineralne: żelazo, potas, wapń, fosfor, cynk, miedź i mangan. W smaku cierpkie, dlatego powstały z nich syrop smakuje doskonale z odrobiną miodu.
Syrop z derenia z miodem zawiera 80% naturalnego soku z derenia i 20% miodu wielokwiatowego. Ma wyrazisty kwaśno-słodki smak i doskonale sprawdza się jako dodatek do przestudzonej herbaty lub jako składnik koktajlu.
Agrest ma smak upalnego lata w przydomowym ogródku. Soczyste owoce zielonego agrestu mają naturalnie dużą porcję słodyczy, dlatego potrzebują odrobinę jedynie miodu, aby podkręcić wyrazistość uzyskanego syropu. Zawierają solidną porcję witaminy C, a także znakomicie uzupełniają dietę w zbawienną dla wzroku luteinę.
Syrop z owoców agrestu zawiera 90% świeżego soku z dojrzałych owoców agrestu oraz 10% miodu wielokwiatowego. Ma wyrazisty, orzeźwiający smak, który pasuje do letnich koktajli i deserów.
Syrop rokitnik z miodem Miodziś to moc soku ze starannie wyselekcjonowanych owoców rokitnika. Wyraźny, kwaskowy smak dopełniony miodem wielokwiatowym prosto z pasieki, a do tego bogactwo naturalnej witaminy C sprawiają, że syrop sprawdza się przez cały rok, zarówno jako sposób na wzmocnienie organizmu, jak i jako pyszny składnik domowej lemoniady czy gaszących pragnienie napojów dla dzieci.
Pięknie pachnące owoce pigwy potrafią zaskoczyć cierpkim smakiem. Dlatego najlepsze przetwory to te, w których kwasowość zostaje przełamana porcją słodyczy.
Syrop z pigwy z miodem Miodziś to doskonałe połączenie rzemieślniczego soku ze świeżych owoców pigwy i 20% miodu wielokwiatowego. Ma słodko-kwaśny smak, który pasuje do deserów, budyniu , lodów, a także jako dodatek do wody.
Produkty są dostępne na stronie www.pasiekisadowskich.pl
Komentarze