Partner serwisu
13 maja 2024

Transformacja energetyczna w przemyśle spożywczym oczami ekspertów z European Energy Polska Sp. z o. o.

Kategoria: Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym

Michał Sobczyk, Senior Technology Development Manager oraz Robert Adamczewski, Head of Project Development Poland z European Energy Polska, poprowadzą wykład wprowadzający na Kongresie Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym.

Transformacja energetyczna w przemyśle spożywczym oczami ekspertów z European Energy Polska Sp. z o. o.

Podczas referatu eksperci omówią m.in. globalne i krajowe trendy w sektorze energetycznym; temat efektywności energetycznej i cyrkularności czy nowe modele biznesowe i synergie.

European Energy Polska Sp. z o. o. jest aktywnym graczem na rynku odnawialnych źródeł energii w Polsce od 2007 roku. Specjalizuje się w projektowaniu, budowie i zarządzaniu lądowymi farmami fotowoltaicznymi oraz elektrowniami wiatrowymi. Jest także zaangażowana w rozwijanie nowych rozwiązań Power-to-X, które są częścią przyszłościowych technologii energetycznych.

European Energy Polska posiada obecnie instalacje o łącznej mocy 130 MW i planuje rozszerzyć swoje działania do ponad 5 GW mocy zainstalowanej. Firma jest zaangażowana w ekologiczną transformację energetyczną, dążąc do poprawy warunków klimatycznych, ochrony bioróżnorodności oraz promowania zrównoważonego rozwoju.

Jednym z ważniejszych projektów firmy jest Kompleks Pomerania Wind, który składa się z 18 turbin wiatrowych i którego budowa rozpoczęła się w 2019 roku.

***

Organizatorem Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym. Zrównoważona Produkcja od Pola do Stołu jest firma BMP, wydawca czasopisma „Kierunek SPOŻYWCZY” oraz portalu kierunekspozywczy.pl.

źródło: BMP
fot. European Energy Polska
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ