Partner serwisu
10 czerwca 2024

Sylwia Koch-Kopyszko weźmie udział w debacie na Kongresie Efektywności Energetycznej

Kategoria: Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym

Sylwia Koch-Kopyszko jest absolwentką Politechniki Warszawskiej Wydziału Technologii Chemicznej i Wyższej Szkoły Zarządzania na kierunku Zarządzanie. Posiada 20 lat doświadczenie na stanowiskach kierowniczych w firmach z branży inżynieryjno-budowlanej, a także w zakresie badań naukowych, zarządzania zasobami ludzkimi, organizacji procesów produkcyjnych oraz handlu i usług.

Sylwia Koch-Kopyszko weźmie udział w debacie na Kongresie Efektywności Energetycznej

Jaka jest rola odnawialnych źródeł energii? Jak powinna wyglądać współpraca między sektorami oraz jakie zmiany regulacyjne i prawne są potrzebne do realnego zmniejszenia emisji CO2 w przemyśle spożywczym? Na te i inne pytania postarają się odpowiedzieć uczestnicy debaty publicznej, która odbędzie się już 13 czerwca w Przechlewie, podczas Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym.

Pani Sylwia jest ekspertem w zakresie doboru technologii i optymalizacji procesów w przedsiębiorstwach, w szczególności biogazowni, biometanowni oraz farm fotowoltaicznych. Posiada doświadczenie w planowaniu, zarządzaniu, koordynacji i kontroli finansowej projektów dotyczących branży OZE.

Współpracuje z jednostkami administracji rządowej i samorządowej w Polsce, Niemczech, na Ukrainie a także w Komisji Europejskiej. Koordynuje Grupę Roboczą 6 Porozumienia w zakresie Biogazu i Biometamu przy Ministerstwie Klimatu i Energii.

To założycielka i wieloletnia Prezeska Zarządu Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Biogazowego (UPEBI), oraz Prezeska Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Elektromobilności. Była Członkiem Zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Biogazu, a obecnie jest Prezeską Zarządu Stowarzyszenie Zielony Gaz dla Klimatu oraz Członkiem Zarządu Ukraińskie Stowarzyszenie Energii Odnawialnej i Elektromobilności.

Prelegentka wielu krajowych oraz międzynarodowych konferencji. Inicjatorka niezliczonych programów szkoleniowych w branży OZE. Ekspert w zakresie przepisów prawno-regulacyjnych sektora energii, w szczególności biogazu i biometanu. Odznaczona medalem na 100 lecie Niepodległości przez premiera Mateusza Morawieckiego za zasługi dla polskiej gospodarki.

Bogate doświadczenie i zaangażowanie Pani Sylwii Koch-Kopyszko na pewno wniosą wiele do dyskusji. 

Debatę pt.: "Minimalizowanie śladu węglowego w przemyśle rolno-spożywczym", będzie moderować dr hab. Anna M. Klepacka z Zakładu Ekonomii Wsi, Profesor Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa Polskiej Akademii Nauk. Uczestnicy, którzy także potwierdzili swój udział w debacie:

  • Anita Bednarek, Sustainability & Strategy Development Manager, GOODVALLEY
  • Jacek Dach, prof. dr hab. inż., Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  • Dariusz Bojsza, Prezes Zarządu, ISEE

***

Organizatorem Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym. Zrównoważona Produkcja od Pola do Stołu jest firma BMP, wydawca czasopisma „Kierunek SPOŻYWCZY” oraz portalu kierunekspozywczy.pl.

źródło: BMP
fot. Sylwia Koch-Kopyszko
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ