Partner serwisu
21 listopada 2024

Świąteczny stół pełen ryb – smak tradycji i nowoczesności!

Kategoria: Aktualności

Ryby to niemal obowiązkowy element bożonarodzeniowego menu. Ich obecność na wigilijnym stole jest głęboko zakorzeniona w polskiej tradycji. Jednak wybór i czasochłonne przygotowania w kuchni mogą skutecznie przyćmić radość świątecznego czasu. Dlatego warto łączyć tradycję z wygodą, szukając szybkich do przygotowania dań, jednocześnie wpisujących się w kulinarne zwyczaje świąt. Jak z łatwością stworzyć rybne potrawy, które zachwycą smakiem i pozwolą zaoszczędzić czas?

Świąteczny stół pełen ryb – smak tradycji i nowoczesności!

Z gotowym rozwiązaniem przychodzi FRoSTA, która posiada w asortymencie produkty rybne z certyfikatem MSC, będącym gwarancją zrównoważonego połowu. Marka przygotowała propozycje, które są doskonałym wyborem na świąteczny stół zarówno dla miłośników klasyki, jak i tych, którzy chcą nieco urozmaicić wigilijne menu. 

Gotowe rozwiązanie 

Jeśli chcesz zaskoczyć bliskich oryginalnym daniem, a przy okazji zaoszczędzić czas spędzony na przygotowaniu, idealnym wyborem będą filety rybne w delikatnych marynatach. Wystarczy zapiec je w piekarniku, by stworzyć danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających gości. Osoby preferujące delikatny smak i przyprawy powinny sięgnąć po  Filety z mintaja z masłem i ziołami. Natomiast Filety z mintaja z marynatą śródziemnomorską pełne aromatycznych przypraw i ziół wprowadzą na wigilijny stół klimat słonecznego południa Europy. Filety w marynatach podane z sałatką czy puree ziemniaczanym będą lżejszą alternatywą dla smażonego karpia.

Ryby z pieca – połączenie tradycji z nowoczesnością

Boże Narodzenie to doskonała okazja, aby zaprezentować na stole dania, które łączą tradycję z nowoczesnością. W tym przypadku doskonałym wyborem będą ryby z pieca z sosami. Wśród nich znajdują się: Ryba z pieca z brokułami z dodatkiem sosu śmietanowego i chrupiących migdałów, Ryba z pieca ze szpinakiem, czy Ryba z pieca po włosku z sosem pomidorowo-śmietanowym. Ryby przygotowane w piekarniku w towarzystwie ulubionych dodatków to szybkie propozycje na świąteczny obiad, które zaskoczą gości doskonałym smakiem.

Propozycje, które uwielbiają dzieci

W czasie świąt nie można zapomnieć o przysmaku uwielbianym przez najmłodszych – to Złote paluszki rybne. Chrupiące na zewnątrz, z delikatnym filetem rybnym w środku, paluszki mogą być serwowane jako dodatek do tradycyjnego wigilijnego barszczu czy samodzielna propozycja na świąteczny obiad. To szybki sposób na zaspokojenie apetytu najmłodszych gości, którzy z pewnością docenią ich prostotę i smak.

Tradycyjne wybory

Mintaj i dorsz to, obok tradycyjnego karpia, jedne z ulubionych gatunków ryb na wigilijnych stołach wśród Polaków. Jeśli zależy Ci na klasyce, postaw na tradycyjne filety z ryb, które przygotujesz w łatwy i szybki sposób zarówno na patelni, jak i w piekarniku. W ofercie marki można znaleźć Filety z mintaja, będące doskonałą podstawą do przyrządzenia zarówno prostych, jak i bardziej wyszukanych dań. Podobnie Filety z dorsza, które doskonale komponują się ze smakiem ziół i przypraw.

Wśród produktów FRoSTY można znaleźć także Filety z łososia, polecane osobom, które szukają smaku pełnego wyrazistości, a jednocześnie subtelnego i eleganckiego. Dania z wykorzystaniem łososia sprawdzą się zarówno na Wigilię, jak i świąteczny obiad na Boże Narodzenie. Filety z łososia można przygotować na patelni albo upiec w piekarniku. W obu wersjach jako dodatki doskonale sprawdzą się koperek, cytryna i czosnek. 

Święta Bożego Narodzenia to czas, który warto spędzić w gronie najbliższych, dzieląc się smakołykami i ciesząc się wspólnym świętowaniem. Dzięki produktom FRoSTY, przygotowanie rybnych potraw staje się szybsze i równie smaczne jak tradycyjne dania. Marka FRoSTA oferuje szeroki wybór produktów rybnych pochodzących ze zrównoważonych łowisk, o których świadczy certyfikat MSC.

FRoSTA to marka najwyższej jakości dań mrożonych, które smakują jak przygotowane w domu. Od lat FRoSTA udowadnia, że produkowanie smacznego jedzenia bez dodatków do żywności jest możliwe. 100% naturalnego smaku. 

Bestsellerem FRoSTY od lat pozostają uwielbiane przez Polaków Złote paluszki rybne. W ofercie marki są też inne łatwe w przygotowaniu produkty rybne, warzywa na patelnię, gotowe dania z ryżem czy makaronem. 

Firma posiada certyfikaty IFS, BRC i MSC. W swojej fabryce w Bydgoszczy zatrudnia około 700 pracowników. FRoSTA należy do międzynarodowej grupy FRoSTA AG z siedzibą w Niemczech, której produkty trafiają do konsumentów w wielu europejskich krajów, m.in. do Niemiec, Włoch, Austrii czy Węgier. 

źródło: informacja prasowa FRoSTA
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ