ZAPOWIEDŹ
Jak oszczędzać energię? W jakie źródła inwestować? Jak ograniczać ślad węglowy? O tych zagadnieniach porozmawiamy podczas II Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym. Zapraszamy 6-8 maja do Hotelu Remes w Opalenicy.

Zakłady spożywcze muszą dostosować się dziś do prawnych wymogów związanych z „zieloną transformacją”. Inwestować w odnawialne źródła energii, minimalizować oddziaływanie na środowisko, wdrażać założenia Gospodarki Obiegu Zamkniętego. Jak to zrobić? Zapraszamy do wzięcia udziału w 2. edycji Kongresu, który ma być swoistym przewodnikiem w wyborze najlepszej drogi transformacji. Poradnikiem Zielonego Myślenia.
Do wygłoszenia referatów zaprosimy – jak rok temu – specjalistów z czołowych zakładów spożywczych, naukowców, doradców, dostawców nowoczesnych rozwiązań, którzy powiedzą o:
- zarządzaniu energią w zakładach spożywczych,
- najnowszych regulacjach klimatycznych i energetycznych dla przemysłu spożywczego,
- dostosowaniu zakładów do wymogów Zielonego Ładu,
- przykładach zakładów spożywczych korzystających z własnych źródeł energii,
- wyzwaniach i najlepszych praktykach w ograniczaniu energochłonności.
Honorowym Gospodarzem tegorocznej edycji jest Inter-Agri Sp. z o.o. – lider w branży rolniczej, który harmonijnie łączy nowoczesność z tradycją. Dzięki wdrożeniu zaawansowanych technologii, takich jak systemy redukcji emisji gazów cieplarnianych, instalacje OZE oraz innowacyjne rozwiązania w zakresie mikroklimatu w budynkach inwentarskich, firma stała się jednym z najbardziej przyjaznych środowisku producentów żywności w Europie.
Uczestnicy Kongresu będą mogli „na żywo” zobaczyć rozwiązania wdrożone przez firmę, podczas WYCIECZKI TECHNICZNEJ do zakładu.
Więcej szczegółów – wkrótce na kieruneksurowce.pl oraz w newsletterach organizacyjnych BMP.
***
Organizatorem Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym jest firma BMP, wydawca czasopisma „Kierunek SPOŻYWCZY” oraz portalu kierunekspozywczy.pl.
Komentarze