Partner serwisu
06 lutego 2025

Walentynki 2025: azjatycka moc afrodyzjaków

Kategoria: Aktualności

Zbliżają się Walentynki, a wraz z nimi poszukiwania pomysłów na romantyczną kolację. Jeśli chcecie zaskoczyć swoją drugą połówkę niebanalnym menu, pełnym zmysłowych doznań, kuchnia azjatycka może okazać się strzałem w dziesiątkę! Wiele azjatyckich potraw rozgrzewa zmysły i pobudza apetyt. Na jakie afrodyzjaki postawić? 

 

Walentynki 2025: azjatycka moc afrodyzjaków

W wielu azjatyckich kulturach, jedzenie odgrywa ważną rolę w życiu społecznym, jak i tym…  romantycznym! Niektóre potrawy są przygotowywane na specjalne okazje, takie jak noce poślubne lub romantyczne kolacje. Z okazji nadchodzących Walentynek, restauracja Wi-Taj zdradza kilka sekretów swojej kuchni, które pomogą stworzyć niezapomnianą walentynkową randkę.

Azjatyckie afrodyzjaki 

Zupa Tom Kha to doskonały wybór na początek romantycznej kolacji. Jej rozgrzewający charakter zawdzięczamy połączeniu aromatycznego bulionu, mleka kokosowego, trawy cytrynowej, galangalu i chili. Te składniki nie tylko nadają zupie wyjątkowego smaku, ale również pobudzają krążenie i rozgrzewają organizm. W menu Wi-Taj nie brakuje również dań, w których królują krewetki – w wielu kulturach uznawane za afrodyzjak. Do najpopularniejszych należą Grillowane Krewetki Black Tiger, Pad Thai z krewetkami czy rozgrzewające Curry.

Dla tych, którzy pragną rozkoszować się wykwintnym daniem, restauracja Wi-Taj poleca Vit Quay. To wyjątkowe danie, z chrupiącą kaczką, aromatyzowaną anyżem, cynamonem, goździkami i pieprzem syczuańskim. Kaczka, jako źródło białka, w połączeniu z przyprawami korzennymi, które pobudzają krążenie i dodają energii, tworzy kompozycję idealną na romantyczny wieczór. Co więcej, anyż i cynamon od wieków uznawane są za afrodyzjaki, które rozpalają zmysły i dodają pikantności. 

Na koniec uczty dla zakochanych – Mango Sticky Rice. Słodki smak dojrzałego mango w połączeniu z kremową konsystencją mleka kokosowego i delikatną teksturą ryżu to prawdziwa uczta dla podniebienia. To deser, który dopełni romantyczny wieczór i pozostawi słodkie wspomnienia. 

Nie da się ukryć, że kuchnia azjatycka słynie z wykorzystania przypraw o właściwościach pobudzających, takich jak imbir, cynamon, kardamon, goździki, chili czy zioła. Dodane do potraw, nie tylko wzbogacają ich smak i aromat, ale również rozgrzewają organizm. Wiele z tych przypraw uznawanych jest za naturalne afrodyzjaki, idealne na romantyczną kolację walentynkową. Aromatyczna kolendra, obecna w wielu daniach, w tym w popularnej zupie Tom Kha i tradycyjnym Pad Thai doda kolacji świeżości i delikatności.

Wybór kuchni azjatyckiej na walentynkową kolację to decyzja, która pozwoli doświadczyć niezwykłego bogactwa smaków i aromatów, a także poznać kulinarne tradycje krajów Dalekiego Wschodu. Wiele składników stosowanych w kuchni azjatyckiej od wieków uznawanych jest za naturalne afrodyzjaki, które zamiast bukietu róż, podarują bukiet niezapomnianych doznań – komentuje Linh Ziółkowska, Manager Generalny

Walentynki to czas, kiedy pragniemy zaskoczyć ukochaną osobę czymś wyjątkowym. Kuchnia Dalekiego Wschodu to idealny wybór na taką okazję – jest pełna afrodyzjaków, nowa i zaskakujące, co dodaje kolacji elementu ekscytacji i odkrywania. Aby się o tym przekonać, 14 lutego warto zrobić rezerwację w restauracji Wi-Taj, która znajduje się na Placu Konstytucji 4 w Warszawie. 

 

źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa Od Kuchni
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ