Od czystej produkcji po znakowanie żywności
Clean room na linii rozlewu w browarze Kompanii Piwowarskiej, system kontroli wydmuchiwanej butelki w ZL Nałęczów-Zdrój, aspekty środowiskowe a bezpieczeństwo produktu w SM Spomlek – m.in. o tym opowiadali prelegenci podczas Konferencji Naukowo-Technicznej „Bezpieczny Produkt Spożywczy". Zakończeniem imprezy była wycieczka techniczna do zakładu SM MLEKOVITA.
Fot. BMP
SM SPOMLEK HONOROWYM GOSPODARZEM Miło nam poinformować, że rolę Honorowego Gospodarza II Konferencji Naukowo-Technicznej Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w listopadzie 2015 r. objęła Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek. W programie W latach 2014-2015 wartość inwestycji Spomlek w Chojnicach wyniesie ok. 23 mln zł. Najważniejsze projekty to: całkowicie nowa automatyczna linia do produkcji serów dojrzewających warta blisko 4 mln euro, zestaw nowych kotłów serowarskich oraz urządzenia do obróbki surowca i półproduktów.
|