Partner serwisu
26 lutego 2015

Od czystej produkcji po znakowanie żywności

Kategoria: Bezpieczny produkt

Clean room na linii rozlewu w browarze Kompanii Piwowarskiej, system kontroli wydmuchiwanej butelki w ZL Nałęczów-Zdrój, aspekty środowiskowe a bezpieczeństwo produktu w SM Spomlek – m.in. o tym opowiadali prelegenci podczas Konferencji Naukowo-Technicznej „Bezpieczny Produkt Spożywczy". Zakończeniem imprezy była wycieczka techniczna do zakładu SM MLEKOVITA.

Od czystej produkcji po znakowanie żywności

Fot. BMP

 

SM SPOMLEK HONOROWYM GOSPODARZEM
DRUGIEJ EDYCJI KONFERENCJI

Miło nam poinformować, że rolę Honorowego Gospodarza II Konferencji Naukowo-Technicznej Bezpieczny Produkt Spożywczy, która odbędzie się w listopadzie 2015 r. objęła Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek.

W programie
WYCIECZKA TECHNICZNA DO ZAKŁADU SM Spomlek
w Chojnicach, który obecnie przechodzi dużą modernizację.

W latach 2014-2015 wartość inwestycji Spomlek w Chojnicach wyniesie ok. 23 mln zł. Najważniejsze projekty to: całkowicie nowa automatyczna linia do produkcji serów dojrzewających warta blisko 4 mln euro, zestaw nowych kotłów serowarskich oraz urządzenia do obróbki surowca i półproduktów.

 

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ