A. Olkowski: w browarach regionalnych ograniczanie zużycia wody nie jest proste
– Liczba uczestników i zainteresowanie konferencją to dowód na to, że decyzja o objęciu ją patronatem przez Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich Była słuszna. W browarach, które produkują piwo metodami tradycyjnymi, ograniczanie zużycia wody nie jest jednak łatwe – powiedział Andrzej Olkowski, Prezes SRBP podczas uroczystego otwarcia VIII konferencji Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym.
![A. Olkowski: w browarach regionalnych ograniczanie zużycia wody nie jest proste A. Olkowski: w browarach regionalnych ograniczanie zużycia wody nie jest proste](Resources/../Resources/ar/21001/21025/14985213720c0234.jpg)
– Browary regionalne odiosły sukces, ponieważ nie zastosowały się do stosowanej na świecie, w większych zakładach technologii SWT (Szybciej Więcej Taniej). Konsument dzięki temu dostaje coś, co ma pozytywny wpływ na jego organizm. Życzmy sobie, aby produktów powstających według idei SWT było jak najmniej – dodał prezes Olkowski.
Stowarzyszenie Regionalnych Browarów Polskich objęło PATRONATEM VIII Konferencję Naukowo-Techniczną Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym (1-2 października 2015 r., Lublin).
Fot. Adam Wita