Partner serwisu
20 października 2015

Świeżo uwarzone Książęce Pierwsze Zbiory trafia do lokali

Kategoria: Alkohole

Istnieją zjawiska, które mają swój określony czas. Są rzeczy, na które warto czekać nawet cały rok. Piwosze właśnie rozpoczynają swoje wielkie świętowanie. Od 19 października do wybranych lokali w Polsce  trafia wyjątkowe Książęce Pierwsze Zbiory. Sezonowy wariant Książęcego został  uwarzony przez browarników Tyskich Browarów Książęcych ze świeżych szyszek chmielu pochodzących z tegorocznych zbiorów.

Świeżo uwarzone Książęce Pierwsze Zbiory trafia do lokali

Koniec zbiorów chmielu na Lubelszczyźnie był początkiem owocnej pracy piwowarów Książęcego. Tylko raz w roku, na przełomie września i października warzą oni Książęce Pierwsze Zbiory, które właśnie trafia do wybranych lokali w Polsce. Ten sezonowy wariant jest piwem szczególnym. To doskonały przykład połączenia pasji i rzemiosła. Browarnicy wrzucają do kadzi całe szyszki chmielu, które nadają piwu wyjątkowy aromat i głęboką goryczkę.

Książęce Pierwsze Zbiory pobudza wszystkie zmysły. Z połączenia szyszek chmielu ze słodem karmelowym i pilzneńskim, powstało wyraziste w smaku, orzeźwiające piwo . Jego chmielowa, szlachetna  goryczka za sprawą podwójnego chmielenia, przyjemnie zaskakuje swoją rześkością, ale i dopełnia wyraźną słodycz z wyczuwalnymi nutami karmelu. 

Na Książęce Pierwsze Zbiory, które warzone jest tylko jeden raz w roku, warto było czekać. Radość z uwarzenia piwa z tegorocznego chmielu jest porównywalna z czasem, kiedy czeka się na wigilijnego karpia, czy na pierwsze truskawki. Wzniesienie toastu Książęcym to najlepszy sposób na świętowanie udanych zbiorów chmielu dla wszystkich piwoszy.

Książęce Pierwsze Zbiory dostępne będzie tylko w wybranych lokalach w Polsce, do których trafia od 19 października. Pełen wykaz miejsc można odnaleźć na stronie www.ksiazece.pl. Sezonowego wariantu będzie można spróbować aż do wyczerpania zapasów.

 

Źródło, fot.: Kompania Piwowarska

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ