Partner serwisu
01 grudnia 2015

Nowe dania warzywne od FRoSTY

Kategoria: Nowości na rynku

Warzywa…Trudno wyobrazić sobie bez nich kuchnię polską. Obecne w niej od zawsze, skrywają w sobie niejedną tajemnicę. FRoSTA zaprasza w podróż do korzeni, prezentując gamę nowych dań warzywnych. Sezonowo, smacznie i prosto.

Nowe dania warzywne od FRoSTY

Marchewka, kalarepa, cebula… To tylko nieliczne z całej palety polskich warzyw. Od wieków są one zarówno pysznym źródłem inspiracji, jak i ważnym elementem kulinarnej historii Polski. Kuchnia polska od dawien dawna bazowała na składnikach, które dawała ziemia – w tym na warzywach. Dzisiaj dania warzywne kojarzone są z modnym podejściem do kuchni i królują niemalże w każdej restauracji, pod różnymi postaciami. FRoSTA wychodzi naprzeciw tym trendom!

 

Wśród naszych warzywnych nowości, odnaleźć można smaki inspirowane domowymi specjałami. Warzywa od FRoSTY uprawiane są na polach, dojrzewają na słońcu, nie w szklarniach. Masło, będące bazą delikatnych sosów, nie zawiera barwników, natomiast świeże, pachnące zioła, pochodzą z pól uprawianych specjalnie dla FRoSTY. Zamrażane są tuż po zbiorach, stąd pewność, że zachowają swoją wyjątkową świeżość.

 

Bataty z marchewką w maśle z rozmarynem to mieszanka popularnych, ręcznie krojonych słodkich ziemniaków z chrupiącą żółtą marchewką. Całość skąpana jest w maślanym sosie z rozmarynem, zamrożonym tuż po zbiorach. To idealna propozycja dla smakoszy oryginalnej kuchni.

 

Soczysta kalarepa i rosnące w słońcu brokuły, to apetyczne połączenie polskich smaków, zanurzonych w maślanym sosie i ukoronowanych dzikim czosnkiem – zwanym także niedźwiedzim, znanym z delikatności i niepowtarzalnego smaku. Kalarepa z brokułem w maśle z dzikim czosnkiem to nie tylko przepis na oryginalny obiad, ale prawdziwa uczta dla podniebienia.

 

Wielbiciele bardziej wyrazistych smaków powinni sięgnąć po Soczewicę z ziemniakami, marchewką w maśle z dzikim czosnkiem. Pożywna brązowa soczewica, w towarzystwie delikatnej w smaku cebuli, chrupiącej marchewki oraz drobno krojonych ziemniaków szybko zaspokoi nawet największy głód.

 

Jeśli szukamy klasyki, bez problemu znajdziemy ją w Pieczarkach z cebulą w maśle z tymiankiem. Pyszne połączenie krojonych i zamrażanych tuż po zbiorach pieczarek i łagodnej cebuli w towarzystwie pysznego tymianku to gwarancja intensywnego smaku i zapachu, aż do ostatniego kęsa.

 

Zgodnie z polityką FRoSTY 100% naturalnego smaku!, Warzywa Retro, podobnie jak pozostałe produkty, nie zawierają wzmacniaczy smaku), barwników ani aromatów.

 

Bataty z marchewką w maśle z rozmarynem, Kalarepę z brokułem w maśle z dzikim czosnkiem, Soczewicę z ziemniakami, marchewką w maśle z dzikim czosnkiem oraz Pieczarki z cebulą w maśle z tymiankiem znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w opakowaniach 260/270 g
w cenie około 4 zł/szt.

 

Więcej informacji na temat warzywnych mieszanek można znaleźć na stronach www.frosta.pl oraz www.facebook.com/frosta.polska.  

 

Źródło, fot. jbcomm.pl

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ