Partner serwisu
10 grudnia 2015

Nowość z Piątnicy: jogurt naturalny typu greskiego 4 proc. tłuszczu

Kategoria: Nowości na rynku

Naturalny jogurt typu greckiego OSM Piątnica cechują charakterystyczne dla jogurtów greckich gęstość, kremowa konsystencja i wynikający z 4 proc. zawartości tłuszczu, wyśmienity smak. Oparty na wyjątkowej technologii produkcji jogurt zawiera wyłącznie mleko pasteryzowane oraz żywe kultury bakterii jogurtowych.

Nowość z Piątnicy: jogurt naturalny typu greskiego 4 proc. tłuszczu

W porównaniu z podobnymi produktami zawiera aż dwa razy więcej białka, które nie tyko stanowi podstawowy budulec tkanek i zapewnia właściwą pracę mięśni, ale również wchodzi w skład hormonów oraz komórek odpowiedzialnych za odporność organizmu. Białko obecne w jogurcie naturalnym ma także inną, niepodważalną zaletę – powoduje długotrwałe uczucie sytości.

 

Produkt jest propozycją dla osób w każdym wieku – dzieci i dorosłych. Polecany zarówno koneserom smakowitych deserów na bazie jogurtu, jak i osobom dbającym o linię – stanowi świetny zamiennik śmietany. Z dodatkiem orzechów (laskowych, włoskich lub, w wersji bardzie egzotycznej, nerkowców czy orzechów pinii) i płynnego miodu lub konfitury będzie pożywną przekąską, która dostarczy porcję słodkości oraz moc zdrowych składników. Docenią go także osoby prowadzące aktywny tryb życia, niestroniące od wysiłku fizycznego i potrzebujące odpowiedniej dawki energii. Jogurt naturalny 4 proc. tłuszczu z Piątnicy to również świetny dodatek do sosów, zup, świeżych owoców lub musli.

 

Jogurt naturalny typu greckiego 4 proc. tłuszczu od Piątnicy, można znaleźć na sklepowych półkach od listopada. Sugerowana cena detaliczna to ok. 1,50 za 150 g opakowanie.

 

Źródło, fot. jbcomm.pl

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ