Dyrektor Tyskich Browarów Książęcych: Jestem dumny, że warzę piwo w dużym browarze
– Nie zgadzam się z powszechnym poglądem, że piwo z małych browarów jest lepszej jakości niż z dużych. Zależy, w jakich kryteriach określi się jakość. Dla mnie oznacza ona m.in. możliwość wytwarzania produktu o stabilnych parametrach. Duży, zautomatyzowany browar o ustandaryzowanym parku maszynowym jest w stanie te parametry utrzymać – mówi portalowi www.kierunekagro.pl Dariusz Garnowski, dyrektor Tyskich Browarów Książęcych.
![Dyrektor Tyskich Browarów Książęcych: Jestem dumny, że warzę piwo w dużym browarze Dyrektor Tyskich Browarów Książęcych: Jestem dumny, że warzę piwo w dużym browarze](Resources/../Resources/ar/24751/24935/149851679935ee64.jpg)
Dyrektor tyskiego zakładu zauważa, że na rynku pojawił się „bardzo niepokojący pogląd, kreowany przez pewne środowiska, które dyskredytują dobrą jakość piwa powstającego w dużych browarach”. – Jestem dumny, że warzę piwo w dużym browarze, bo wiem, że ma ono bardzo wysoką jakość . Wśród lokalnych browarów różnie z tą jakością bywa – dodaje dyrektor Garnowski.
Fot. Kompania Piwowarska
Rozmawiał Adam Wita