Innowacyjne opakowanie nowych kaw Tchibo, pierwsze takie rozwiazanie w Polsce
Barista Espresso i Barista Caffe Crema to nowe kawy od Tchibo. Na uwagę zasługuje zarówno jakość ziaren kawy, które wypala się za pomocą tradycyjnych bębnowych maszyn prażalniczych, jak i opakowanie oraz rodzaj zamknięcia obu nowych kaw – to pierwsze takie rozwiązanie w Polsce!

Barista Espresso i Barista Caffe Crema, nowe kawy Tchibo, powstały wyłącznie z ziaren kawy Arabika, dojrzewających w wyjątkowych regionach upraw. Ziarna obu kaw wypala się przy użyciu tradycyjnych bębnowych maszyn prażalniczych – dokładnie tak, jak robiono to przed stu laty. Właśnie stąd bierze się niepowtarzalny charakter oraz mocny i doskonale wyważony aromat.
– Nowością i innowacją w obu przypadkach jest sposób zamknięcia. Zakręcane na korek opakowanie, ułatwia dozowanie i szczelne domknięcie opakowania. Dzięki temu zachowujemy pełny aromat kawy i optymalną świeżość smaku. Takie rozwiązanie w przypadku kaw jest bardzo istotne, ponieważ aromat jest najszybciej traconą właściwością kawy. Cieszymy się, że możemy zaoferować smakoszom kawę prażoną tradycyjną metodą bębnową, która najskuteczniej wydobywa jej niepowtarzalny charakter i jednocześnie ma funkcjonalne zamknięcie – mówi Barbara Kowalik-Kamińska, dyrektor Marketingu Tchibo Warszawa.
Barista Espresso to mocne palenie, intensywny smak bez cierpkości, z orzechową nutą i oddaniem w pełni słodyczy arabiki, zaś Barista Caffe Crema charakteryzuje się zrównoważonym, łagodnym, bardzo delikatnie gorzkawym smakiem o wyraźnej nucie owocowej.
Źródło, fot. informacja prasowa