Zakończyła się rekordowa, dziewiąta edycja konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym
Ponad 220 uczestników, 30 referatów, 5 bloków tematycznych, 38 stoisk firmowych – tak w liczbach prezentuje się IX edycja konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, która odbyła się 30-31 marca 2017 r. w Hotelu Stok w Wiśle.
Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym bardzo dynamicznie się rozwija. Tegoroczna edycja jest rekordowa, bierze w niej udział ponad 220 uczestników z ponad 110 firm. Od 2012 r., przez 5 lat, liczba uczestników podwoiła się. Jestem przekonany, że ten dobry trend się utrzyma.
Honorowymi Gospodarzami poprzednich edycji byli: Coca-Cola HBC Polska, Browar Okocim, Perła - Browary Lubelskie, Kompania Piwowarska. W tym roku wracamy do Arcyksiążęcego Browaru w Żywcu, który jest nie tylko kolebką piwowarstwa, ale też zakładem, który ma najwyższe wskaźniki efektywności produkcji, najniższe wskaźniki zużycia mediów. To świetny przykład dobrze wykorzystania parku maszynowego - powiedział Adam Grzeszczuk, prezes zarządu firmy BMP – organizatora konferencji.
Mam nadzieję, że konferencja utrzyma swój wysoki poziom merytoryczny, który prezentowała podczas poprzednich edycji. Cieszymy się, że po raz kolejny mamy okazję współpracować z BMP i pełnić rolę Honorowego Gospodarza wydarzenia. Chętnie podzielimy się swoimi doświadczeniami i przyjmiemy uczestników w browarze - powiedział podczas otwarcia Jarosław Żyrek, kierownik działu technologicznego w Arcyksiążęcym Browarze w Żywcu.
Fot. Adam Wita