Dwa sosy, wiele dań z Łowiczem
Dwa nowe sosy marki Łowicz to innowacyjne, a zarazem unikalne propozycje. Możesz polać nimi swoje ulubione mięso lub użyć jako bazę do przygotowania tylu dań. Wystarczy, że dodasz do nich ulubione składniki.
![Dwa sosy, wiele dań z Łowiczem Dwa sosy, wiele dań z Łowiczem](Resources/../Resources/ar/38751/38898/149839669231c064.jpg)
Jasny Sos Uniwersalny Łowicz świetnie sprawdzi się zarówno do przyrządzenia znanych i lubianych potraw, jak i kulinarnych eksperymentów. Dodaj do niego ser, a otrzymasz kremowy sos serowy, idealny do makaronu. Połącz go z podsmażonym boczkiem i żółtkiem jajka, a zachwyci cię smakiem sosu a’la carbonara. Ale to nie wszystko! Dodaj chrzan a powstanie wyrazisty sos chrzanowy, doskonale komponujący się z niedzielną pieczenią. W duecie z koperkiem stworzy natomiast delikatny sos koperkowy, wyśmienity do ryby czy pulpecików drobiowych.
Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz dostarcza równie wiele możliwości. Podsmaż kawałki ulubionego mięsa z cebulą, zalej je sosem i podduś, a otrzymas gulasz. Możesz też podsmażyć kawałki schabu, dodać grzyby i ogórka kiszonego, całość zalać sosem i poddusić do miękkości, by delektować się smakiem schabu z aromatycznym sosem myśliwskim.
Sos jest idealny do pieczenia, duszenia, gotowania i podgrzewania.
Źródło i fot.: mojlowicz.pl