Dwa sosy, wiele dań z Łowiczem
Dwa nowe sosy marki Łowicz to innowacyjne, a zarazem unikalne propozycje. Możesz polać nimi swoje ulubione mięso lub użyć jako bazę do przygotowania tylu dań. Wystarczy, że dodasz do nich ulubione składniki.

Jasny Sos Uniwersalny Łowicz świetnie sprawdzi się zarówno do przyrządzenia znanych i lubianych potraw, jak i kulinarnych eksperymentów. Dodaj do niego ser, a otrzymasz kremowy sos serowy, idealny do makaronu. Połącz go z podsmażonym boczkiem i żółtkiem jajka, a zachwyci cię smakiem sosu a’la carbonara. Ale to nie wszystko! Dodaj chrzan a powstanie wyrazisty sos chrzanowy, doskonale komponujący się z niedzielną pieczenią. W duecie z koperkiem stworzy natomiast delikatny sos koperkowy, wyśmienity do ryby czy pulpecików drobiowych.
Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz dostarcza równie wiele możliwości. Podsmaż kawałki ulubionego mięsa z cebulą, zalej je sosem i podduś, a otrzymas gulasz. Możesz też podsmażyć kawałki schabu, dodać grzyby i ogórka kiszonego, całość zalać sosem i poddusić do miękkości, by delektować się smakiem schabu z aromatycznym sosem myśliwskim.
Sos jest idealny do pieczenia, duszenia, gotowania i podgrzewania.
Źródło i fot.: mojlowicz.pl