Partner serwisu
29 sierpnia 2017

ŻYWIEC: kolejna odsłona kampanii telewizyjnej piwnych specjalności

Kategoria: Alkohole

Ruszyła kolejna odsłona kampanii telewizyjnej piwnych specjalności Żywca. Pod hasłem „Ż jest za krótkie, żeby nie spróbować” od 28 sierpnia w ogólnopolskich stacjach emitowane będą spoty promujące Żywiec Amerykańskie Pszeniczne oraz Żywiec Porter.

ŻYWIEC: kolejna odsłona kampanii telewizyjnej piwnych specjalności

Nowe spoty prezentują style piwne warzone w Żywieckiej Szkole Piwowarskiej, gdzie od ponad 160 lat browarnicy nie tylko udoskonalają historyczne receptury, ale również poszukują nowych gatunków piwa. Jesienna kampania Żywca podkreśla smak oraz niepowtarzalny charakter piw Amerykańskie Pszeniczne i Porter.

Piwo w stylu American Wheat dołączyło w czerwcu tego roku do bogatego portfolio marki Żywiec, w którym są już Białe, Porter, APA i Saison. Amerykańskie Pszeniczne, ósma piwna specjalność uwarzona przez browarników z Żywca, to orzeźwiające piwo, które łączy w sobie pszeniczną lekkość oraz wyrazisty chmielowy aromat. Amerykańskie odmiany chmielu nadają rześkości, a delikatny pszeniczny smak sprawia, że jest ono łagodne i delikatne. Żywiec Porter to wyjątkowe ciemne piwo dolnej fermentacji w stylu porter bałtycki. Warzone w Żywcu od 1888 r., unikatową już dziś, metodą otwartej fermentacji jest prawdziwą perłą w koronie Żywieckiej Szkoły Piwowarskiej.

Spoty telewizyjne są częścią ogólnopolskiej kampanii żywieckich styli piwnych, widocznej już od lipca na nośnikach zewnętrznych i na ekranach bankomatów. We wrześniu rozpoczną się również dedykowane specjalnościom działania w internecie.

Oba spoty TV stworzyła agencja 2012 Agency, wyprodukował dom produkcyjny Opus. Za działania digital odpowiada agencja Syzygy, działania PR – Roots PR. Media zaplanował i zakupił MediaVest.

Spoty dostępne TUTAJ

źródło: Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ