Partner serwisu
04 października 2017

Uwarzą z Pintą piwo dyniowe z chlebem

Kategoria: Alkohole

Browar Stu Mostów uwarzy - 4 października - z browarem Pinta piwo dyniowe z chlebem - ART#13 Pumpkin and Bread Ale.

Uwarzą z Pintą piwo dyniowe z chlebem

Dynia typu Hokkaido zostanie pocięta razem ze skórką, wydrylowana i upieczona z brązowym cukrem - dla nadania aromatu. Wszystko zostanie zmiksowane i podzielone na 3 części - dwie z nich trafią do kotła zaciernego podczas warzenia, natomiast trzecia część będzie dodania nowatorsko - w czasie leżakowania piwa, dla zintensyfikowania jego dyniowego charakteru. Wszystko uwieńczą prawdziwie jesienne, rozgrzewające przyprawy - cynamon, imbir, ziele angielskie oraz gałka muszkatołowa.

Odświeżymy piwo dyniowe - będzie z dodatkiem czerstwego pieczywa. Specjalna mieszanka rzemieślniczych wypieków Conceptu Stu Mostów - chleba pszennego, żytniego oraz piwnych precli.

Warzenie odbędzie się w środę 4 października o godzinie 19:00. Browar Stu Mostów znajduje się we Wrocławiu przy ulicy Jana Długosza 2-6.

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ